Dødsbilisten slog tre mennesker ihjel: Kørte stjålet bil og var høj på lattergas

En mand bosat i Horsens var påvirket af lattergas og kørte 114 km/t i en trafikulykke, der onsdag aften kostede tre ældre livet i Tranbjerg ved Aarhus.

En mand fra Horsens var påvirket af lattergas og kørte 114 km/t i en trafikulykke, der onsdag aften kostede tre ældre livet i Tranbjerg ved Aarhus.

Det fremgår af den sigtelse, som Østjyllands Politi har rejst mod den 35-årige mand, rapporterer stiften.dk, TV2 Østjylland og andre medier fra et retsmøde torsdag eftermiddag.

Bilisten er ikke selv i stand til at deltage i retsmødet, hvor dommeren skal afgøre, om der er grundlag for et krav fra en anklager om varetægtsfængsling.

Udeblivelsen skyldes de skader, han pådrog sig ved ulykkens, som skete på Landevejen i udkanten af Tranbjerg.

Under en overhaling af flere biler ramte han i bilen en modkørende bil med fem personer.

Tre personer i denne bil mistede livet. Det var to kvinder på 86 og 78 år, som sad på bagsædet, samt den 77-årige mand, der sad ved rattet.

Yderligere to var med i den ramte bil. Disse, en kvinde på 78 og en mand på 79 år, blev med ambulance kørt til behandling på sygehus. De var i kritisk tilstand, har politiet oplyst.

Sammenstødet skete ifølge politiet lidt efter klokken 22. Efter sammenstødet flygtede den 35-årige. Men en hundepatrulje fik ham opsporet efter en lille times tid.

Ifølge de medier, der er til stede i retsmødet, kørte manden i en stjålen Audi A6. Desuden havde han ikke førerret.

Det krævede en stor indsats at få fange vanvidsbilisten