Dødsbilist jaget og fanget med hunde efter tredobbelt trafikdrab

35-årig mand havde ikke førerret og var angiveligt påvirket, da han kolliderede med bil og dræbte tre ældre

En 35-årig mand, der er anholdt efter en tredobbelt dødsulykke, mistænkes for at være påvirket af alkohol eller stoffer.

Det oplyser Østjyllands Politi.

Tre ældre mistede livet, da deres bil frontalt kolliderede med den 35-åriges på Landevejen i Tranbjerg ved Aarhus onsdag aften. To andre blev kvæstet. Politiet modtog anmeldelsen klokken 22.14.

– Allerede fra anmeldelsestidspunktet vidste vi, at der var tale om en meget alvorlig sag, og derfor har vi også hele aftenen og natten igennem arbejdet intensivt med at få klarlagt et hændelsesforløb og underrettet de mange pårørende til de involverede i denne dybt ulykkelige sag, siger vicepolitiinspektør Christian Riis fra Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det var i forbindelse med en overhaling af to biler, at den 35-årige befandt sig i den modsatrettede kørebane, hvor han kolliderede med bilen.

Da politi og redning ankom til stedet lå den påkørte bil med fem personer på taget i grøften. Den anden bil lå på siden på vejen et stykke væk, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Vidner havde set føreren af bilen stikke af fra stedet. En hundepatrulje fandt imidlertid frem til en 35-årig mand nogle hundrede meter fra ulykkesstedet, som blev anholdt.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Sådan så det ud omkring ulykkesstedet

Den 35-årige er sigtet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder og for at have kørt bil uden at have førerret, oplyser Østjyllands Politi torsdag morgen på X.

– Da han mistænkes for at have været påvirket under kørslen, er han også sigtet for sprit- og narkokørsel, skriver politiet.

Kommunikationsmedarbejder Jakob Christiansen oplyser til Ritzau, at politiets mistanke mod manden er baseret på de observationer, som politiet gjorde på stedet.

Den 35-årige mand bliver senere torsdag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aarhus med krav om varetægtsfængsling.

Manden er selv kommet til skade ved ulykken, og er fortsat indlagt. Retsmødet vil derfor foregå, uden at han selv er til stede. Retsmødet ventes afholdt torsdag klokken 14.

De tre dræbte er henholdsvis en mand på 77 år og to kvinder på 78 og 86 år. Manden var fører af bilen, mens kvinder befandt sig på bagsædet.

I bilen befandt sig derudover en 79-årig mand og en 78-årig kvinde, som er indlagt i kritisk tilstand.

/ritzau/

Her skete ulykken