De forstyrrede debatten i Folketinget: Fem aktivister anholdt med ‘blod’ på hænderne

Foto: Anders Hviid/ft.dk

Fem personer er anholdt for at forstyrre en debat i Folketingssalen fredag overmiddag.

Det oplyser Københavns Politi til TV 2 og Ekstra Bladet.

Episoden fandt sted lidt før klokken 12.

De fem personer havde malet blod på deres hænder og havde et palæstinensisk flag med inde i salen.

De blev bedt om at forlade salen et par gange, og det skete umiddelbart ganske udramatisk. Det samme kan siges om anholdelserne, siger Henrik Svejstrup, vagtchef ved Københavns Politi, til TV 2.

Bjarne Laustsen (S) sad i formandsstolen, da episoden fandt sted. Det var således ham, der stoppede den konservative ordfører Andreas Karlsen i dennes tale fra talerstolen og bad de fem personer om at forlade salen.

LÆS OGSÅ: Elever på otte gymnasier strejker for fred: ‘Stop bombningen af Gaza’

– Hvad sker der lige deroppe, sagde Andreas Karlsen lige pludselig, da han opdagede de fem personer, som var på tilskuerpladserne.

– Vi stopper lige mødet, indtil banneret er fjernet, lød det fra Laustsen efterfølgende, mens Karlsen tilføjede et “hold da op”, mens han kiggede op på begivenhederne.

Det var blot Karlsens anden tale fra talerstolen, havde han sagt, inden han gik i gang. Han er midlertidigt folketingsmedlem i stedet for partifællen Brigitte Klintskov Jerkel.

Efter et minuts afbrydelse fortsatte debatten i salen.

Uden for Christiansborg er der en demonstration i gang. Der ligger blandt andet mennesker på jorden. De er dækket til med hvide lagener med rød maling på. Og der er blandt andet palæstinensiske flag.

Der råbes “Børn i Gaza har ret til liv”, og at “Mette er en hykler”. Der er desuden et banner, hvor der står “Det er ikke mink Mette – det er 9061+ menneskeliv”.

Det hele omhandler den væbnede konflikt i Mellemøsten. Den begyndte 7. oktober, da den militante palæstinensiske bevægelse Hamas angreb Israel, som efterfølgende har gennemført angreb i Gaza.