Dansk statsborger: Ja, jeg slog narkohandler ihjel på Costa del Sol!

Arkivfoto

En mand med dansk statsborgerskab har fredag tilstået medvirken til drab på en narkohandler i byen Estepona på Costa del Sol i Spanien i 2018.

Manden skal angiveligt være leder af en gruppe af kriminelle med rødder i Malmø, som kalder sig Los Suecos – direkte oversat Svenskerne. I samme sag sidder seks andre medlemmer fra gruppen på anklagebænken, der omhandler to drab.

Det skriver det svenske nyhedsbureau TT, der citerer den svenske avis Sydsvenskan.

LÆS OGSÅ: Røgen kan være farlig: 13 adresser evakueret efter brand

Flere andre medlemmer har ligeledes erkendt sig skyldige til gengæld for “stærkt nedsatte straffe”, lyder det videre. De fire hovedmistænkte stod til domme på mellem 15 og 25 års fængsel.

Med tilståelsen kan den danske statsborger være ude allerede om et par uger, lyder det videre. De anholdte medlemmer af Los Suecos har siddet varetægtsfængslet i cirka to år og ni måneder, skriver TT.

Et andet medlem af gruppen tilstod begge drab. Ud over drabet på narkohandleren sad gruppen også tiltalt for drabet på en mand foran en kirke i byen San Pedro Alcántara, ligeledes på Costa del Sol.

LÆS OGSÅ: Voldsomt færdselsuheld: Bil røg i grøft, bankede ind i træer – og så røg motoren ud!

Ifølge forsvareren til det medlem, der er tiltalt for at skyde de to mænd, Gonzalo Boye, har flere af de tiltalte givet udtryk for, at “det gør ondt” at erkende drabet, når man ikke har gjort det.

– Men tilbuddet fra anklageren var for godt til at sige nej til. Bedre end at skulle igennem hele denne proces, har han ifølge TT udtalt.

I den spanske avis El Pais bliver gruppen i en artikel omkring drabet på narkohandleren kaldt “den farligste bande på Costa del sol”. Her står der også, at gruppen har rødder i Marokko, men at de stammer fra Sverige.

LÆS OGSÅ: Se fotos: Blomster til ære for dræbt 42-årig

Ifølge den lokale avis Málaga Hoy brugte den danske statsborger og leder af Los Suecos flere timer sammen med narkohandleren den aften, han blev dræbt, sådan at drabet kunne lade sig gøre.