Breaking: Advokat Lise Roulund fra Den sorte svane tiltalt

Advokat Lise Roulund, der var med i TV 2-dokumentaren “Den sorte svane”, er tiltalt for hvidvask

Advokat Lise Roulund, der var med i TV 2-dokumentaren “Den sorte svane”, er tiltalt for hvidvask af mere end to millioner kroner.

Det kan offentligheden gøres bekendt med, efter at Østre Landsret har stadfæstet en kendelse fra Københavns Byret, hvor navneforbuddet blev ophævet.

Navneforbuddet i sagen blev ophævet 19. september, men Roulunds advokat kærede kendelsen og det fik opsættende virkning.

Det betød, at pressen var afskåret fra at nævne navnet på advokaten, før Østre Landsret havde taget stilling til navneforbuddet.

Det har Østre Landsret nu gjort.

Roulund er tiltalt for hvidvask af 2.447.377,93 kroner samt at have forsøgt at hvidvaske yderligere 6,75 millioner kroner.

I et af forholdene, som omhandler hvidvask af 939.552,93 kroner, fremgår det, at pengene blev videreoverført ad 15 overførsler til forskellige personer og virksomheder.

Blandt de personer er muldvarpen i “Den sorte svane”, Amira Smajic, og forretningsmanden Martin Malm, der også er med i dokumentaren.

I et af de andre forhold om hvidvask blev der overført 323.380 kroner som betaling af tre fakturaer. Men det var ikke for egentlige ydelser – fakturaerne var angiveligt fiktive.

Forsøget på hvidvask omhandler en virksomhedsoverdragelse af en restaurant i København.

Her røg der 6,75 millioner kroner ind på advokatens konto, og af dem blev der så 2. juli 2021 videreoverført 6.724.611,86 kroner med det formål at skjule eller sløre pengenes ulovlige oprindelse, står der i anklageskriftet.

Hvidvask og forsøg på hvidvask er ikke det eneste, Lise Roulund er tiltalt for.

I et af anklageskriftets 12 forhold lyder det også, at advokaten skal have videregivet fortrolige oplysninger i en straffesag til den tidligere Hells Angels-rocker Fasar Abrar Raja ved at have givet ham et USB-stik med sagens akter.

I sagen var rockeren sigtet for blandt andet trusler og hvidvask. Netop den hændelse kunne ses i dokumentaren “Den sorte svane.

“Den sorte svane” blev vist på TV 2 i maj i år.

Det var et noget chokerende syn, som tilfældige Zoo-gæster lørdag blev udsat for, da de gik omkring løveburet i København. Chok i Københavns Zoo: Lå pludselig i løveburet

/ritzau/