Bilister snyder sig dagligt over Storebæltsbroen

Storebæltsbroen
Foto: Sund & Bælt

Mange millioner danskere kører årligt over Storebæltsbroen. Det er dog ikke alle, der vælger at betale, når de krydser forbindelsen. Det er nu kommet frem, at mere end én bilist snyder sig igennem hver evigt eneste dag.

Storebæltsbroen har tronet i farvandet mellem Fyn og Sjælland siden 1998.

Hver dag krydser omkring 36.000 bilister broen, der gennem tiden ført mere end 250 millioner bilister fra Fyn til Sjælland og omvendt.

Sådan skriver Sund & Bælt selv på deres hjemmeside.

Men meget overraskende er det, at det ikke er alle, der gør som folk er flest og betaler ved kasse ét.

Ugentligt er der nemlig 10 biler, der forsøger at snyde sig forbi betalingsanlægget på Storebæltsbroen.

Sådan skriver FDM.

Dyre lærepenge

Det går dog sjældent godt nok til, at de snydende bilister ikke bliver fanget.

Og for dem, bliver det dyre lærepenge.

“Vores bomanlæg gør det vanskeligt at snyde, for vores kameraer identificerer efterfølgende kunderne, så de bliver altid opdaget. Hvis man ikke fanges af politiet i gerningsøjeblikket, vil man få eftersendt en regning med et gebyr på 600 kr. og prisen for passage”.

Det udtaler Jens Kjær Nielsen, chef for betalingsanlæg ved Storebæltsbroen, til bilisternes interesseorganistation.

Ændrer ikke noget

Han oplyser desuden, at hver gang 25.000 betalende bilister ruller over broen, er der én enkelt, der formår at snyde sig igennem uden afgift.

I 2013 havde Storebæltsbroen 13,6 millioner kunder, hvilket vil sige at halvanden bil kører fra regningen, hver eneste dag.

Det er dog ikke noget, der får chefen for betalingsanlægget til at ændre noget.

“Vi ser ikke problemet som værende af en størrelse, hvor vi er nødt til at gøre tiltag, der generer alle andre kunder. I størrelsen 25.000 til én er de fleste kunder ærlige, og vi opkræver snyderne efterfølgende. Dertil kan man sige, at et ekstragebyr på 600 kr. og en bøde fra politiet på 2.000 ikke gør det særlig attraktivt at snyde,” afslutter Jens Kjær Nielsen.

Ifølge FDM ønsker Storebæltsforbindelsen ikke at fortælle, hvordan bilisterne snyder sig udenom betalingen.

Hvis du som bilist skal krydse Storebæltsbroen i weekenden skal du være opmærksom. Lørdag kan du nemlig forvente flere tusinde cyklister på den normalt så trafikkerede bro.