Attentat mod Trump: Var i besiddelse af maskingevær

En 58-årig mand, der søndag blev anholdt for et muligt attentatforsøg mod Donald Trump, har tidligere været på kant med loven.

Det skriver de amerikanske medier CBS News og NBC News.

Ifølge medierne blev manden, der har levet det meste af sit liv på Hawaii, blandt andet anklaget for ulovlig våbenbesiddelse i 2002. NBC skriver, at han skal have været i besiddelse af et kraftfuldt maskingevær.

Derudover nævner medierne, at den 58-årige mand har været anklaget for andre mindre forseelser. Han er angiveligt flygtet fra en trafikulykke og gjort modstand mod anholdelse, fremgår det af hans straffeattest.

Donald Trump spillede søndag golf i sin golfklub i West Palm Beach i Florida, da det blev opdaget, at der stak et geværløb ud igennem et hegn på banen. 

Secret Service-agenter, som var til stede på golfbanen, åbnede derefter ild mod manden, der senere blev anholdt.

Trump er blevet meldt uskadt efter hændelsen. FBI siger, at hændelsen ser ud til at have været et attentatforsøg mod Trump.

Donald Trump er tidligere præsident i USA og går efter at genvinde posten ved det amerikanske præsidentvalg 5. november.

Den 58-årige mand, der søndag er blevet anholdt, har tidligere skrevet en række opslag på X, hvor hans konto nu er suspenderet. Det skriver CBS.

– Donald Trump, jeg valgte dig i 2016, og både jeg og resten af verden håbede, at præsident Trump ville være anderledes og bedre end den anden kandidat. Men vi var alle virkelig skuffede, og det virker til, at du bare bliver værre og værre, skrev manden på X i juni 2020.

Han har også i flere opslag henvist til attentatet mod Donald Trump ved et vælgermøde den 13. juli i Pennsylvania, skriver CBS.

Trump er oppe imod Demokraternes præsidentkandidat, Kamala Harris, i kampen om at overtage præsidentposten fra Joe Biden.