Affyrede ulovligt fyrværkeri: 29 unge bortvist og tre anholdt

29 unge blev tirsdag aften bortvist fra markedspladsen i Aabenraa, efter der blev affyret ulovlige kanonslag og skudt romerlys blandt mennesker på pladsen. Derudover blev tre anholdt.

Episoden foregik ved en 20.40-tiden tirsdag aften, hvor Syd- og Sønderjyllands Politi måtte gribe ind med monitorering, bortvisninger og anholdelser, da unge affyrede ulovligt fyrværkeri på markedspladsen i Aabenraa.

”Siden mandag har det været tilladt at affyre lovligt fyrværkeri, så der vil sandsynligvis være afskydning de kommende dage i området. Så længe det sker lovligt og sikkert, blander vi os ikke, men det ulovlige fyrværkeri accepterer vi selvfølgelig ikke”, siger politiinspektør Tage Jehn fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Udover de i alt 29 bortvisninger fra området, blev to personer sigtet efter fyrværkeriloven for besiddelse og affyring af kanonslag. Derefter blev de sigtet efter ordensbekendtgørelsen på grund af mishagsytringer mod politiet og for at nægte at forlade stedet. Politiet anholdt yderligere én person efter samme bekendtgørelse.

Samtidig beslaglagde politiet fem kanonslag.

I det sidste stykke tid har Syd- og Sønderjyllandspoliti gennemført en større indsats i Aabenraa, der skal komme utryghedsskabende adfærd blandt unge i området til livs. Indtil videre har indsatsen ført til en række sigtelser samt opholdsforbud på en central adresse i Aabenraa.