Tre unge mænd har fået forbud om at færdes på central adresse i Aabenraa

Tre unge mænd fik i onsdags forbud mod at færdes i en byzone ved Madevej i Aabenraa på grund af utryghedsskabende adfærd. Forbuddet gælder i en periode på tre måneder.

Siden 2009 har politiet haft tilladelse til at udstede zoneforbud til folk, der udviser særligt utryghedsskabende adfærd og som man tror vil gentage denne adfærd.

Grundlaget for det pågældende zoneforbud, som de tre mænd er blevet tildelt, er således den uro, som har præget området omkring Madevej det sidste stykke tid. Herunder affyring af fyrværkeri og generende kørsel.

I alt har Syd- og Sønderjyllands Politi modtaget 272 anmeldelser om uro og uorden, hærværk samt overtrædelse af fyrværkeri- og færdselsloven omkring Madevej i perioden fra 15. oktober til 23. november.

Syd- og Sønderjyllands Politi skriver i zoneforbuddet således:

“Den nævnte gruppering er adskillelige gange truffet i forbindelse med affyring af fyrværkeri og kanonslag, hvilket har bidraget til en generel utryghed hos borgerne, ligesom den massive uro i området, forårsaget af grupperingen, i høj grad påvirker de omkringboende borgere og borgere, der færdes i området.”

Overtræder de tre mænd deres forbud, kan de forvente syv dages ubetinget fængsel første gang. Anden gang 14 dage og tredje gang 40 dage i fængsel.

Zoneforbuddet er et led i en større indsats iværksat af Syd- og Sønderjyllands Politi for at komme den utryghedsskadende adfærd i Aabenraa til livs.

Politiet informerer om, at der er yderligere tiltag på vej i området.

Et uddrag af forbuddet.