49-årig mand dømt for hvidvask af 29 millioner: Gemte pengene i hemmeligt rum i en bil

En 49-årig mand er tirsdag blevet dømt i en sag om hvidvask af millioner af kroner.

Dommen fra Københavns Byret lyder på to år og otte måneders fængsel. Samtidig fik han en advarsel om udvisning af Danmark. Det oplyser National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) i en pressemeddelelse.

Den dømte modtog, opbevarede og overdragede 29 millioner kroner til medgerningsmænd, som leverede pengene videre til bagmænd i Sverige.

Det skete i perioden 1. marts 2022 til 14. juni 2022. Her modtog og opbevarede han ved 29 forskellige lejligheder store kontantbeløb svarende til i alt 29 millioner kroner i sit hjem i Frederikssund og i et kolonihavehus.

LÆS OGSÅ: Videomateriale fra private førte til fund af Filippa

Han blev samtidig kendt skyldig i at have videreoverdraget kontantbeløbene til to øvrige medgerningsmænd, der stod for fragt og videreoverdragelse af kontanterne til bagmænd i Sverige.

Anklagemyndigheden havde tiltalt den 49-årige for hvidvask af særlig grov beskaffenhed, men byretten mente kun, at der var grundlag for at dømme ham for forsøg.

Det skyldes, at retten ikke mener, at det er bevist, hvor pengene stammede fra.

LÆS OGSÅ: Kvinde blev drugget på københavnsk natklub

Den 49-årige nægtede sig under sagen skyldig i den rejste tiltale. Han har ifølge anklager Julie Solhøj erkendt at have videreoverdraget nogle poser, men nægtet hvidvask.

Hun udtaler i pressemeddelelsen, at sagen er blevet til på baggrund af en solid efterforskningsindsats samt et godt og tæt samarbejde med svensk politi.

Den 49-årige er den fjerde og sidste person, som dømmes i sagen. De tre andre har fået henholdsvis to et halvt års fængsel, tre års fængsel og tre et halvt års fængsel.

LÆS OGSÅ; Tiltalt for to voldtægter af 14-årige piger: Nu er han dømt

– Netværket har hvidvasket mange millioner danske kroner, som de i et skjult rum i en svensk bil transporterede ud af Danmark i store kontantbeløb.

– Jeg er derfor tilfreds med, at retten er enig i, at hvidvaskningen er sket som led i international og organiseret kriminalitet, siger Julie Solhøj.

Den 49-årige mand blev sammen med tre andre anholdt ved en koordineret aktion af NSK 14. juni 2022.

LÆS OGSÅ: Stor politiaktion: Poserede med våben på sociale medier

Politiet slog til, efter at en af medgerningsmændene på en adresse i København havde afleveret et større kontantbeløb til en af de andre medgerningsmænd, der skulle fragte pengene videre til Sverige.

Ved ransagning af bilen blev der fundet et hemmeligt rum, hvor der blev opbevaret i alt 2,8 millioner kroner, som politiet har beslaglagt.

Den 49-årige mand modtog dommen.