19. okt. 2023 - 14:25

25-årig dømt for groft bedrageri af ældre kvinderArkivfoto

25-årig erkendte i retten at have ageret “bankbud”, der hentede kort og koder, i sag om bedrageri mod ældre

En 25-årig mand er blevet idømt et år og tre måneders fængsel i Københavns Byret for medvirken til groft bedrageri mod 12 ældre kvinder.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Ved bedrageriet blev kvinderne ringet op af ukendte medgerningsmænd, der udgav sig for at være fra deres bank eller betalingsudbyderen Nets og fortalte dem, at der var mistænkelige transaktioner på deres konti.

Den eneste måde, de kunne sikre sig på, sagde svindlerne, var at give kort og pinkode til et “bankbud”, der kom hjem til kvinderne. Bankbuddet var den nu dømte 25-årige.

I retten erkendte han at have taget kortene fra de 12 ældre kvinder, sådan at de kunne blive misbrugt til hævninger og betalinger.

Gennemsnitsalderen på kvinderne er over 80 år, skriver politiet. Der er forurettede i hele landet, men hovedparten er fra Hovedstadsområdet.

Bedragerierne foregik mellem januar og april i år. Den 25-årige blev anholdt den 7. juni og har siden siddet varetægtsfængslet. Han vil siddet fængslet frem til afsoning.

Der er blevet svindlet for omkring 340.000 kroner.

I pressemeddelelsen skriver Københavns Politi, at banker og offentlige myndigheder ikke vil bruges mails, sms’er eller telefonopkald til at bede om pinkoder, MitID eller andre personlige oplysninger.

/ritzau/ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER