23-årig havde 14 kilo narko i sin lejlighed: Så mange år skal han i fængsel

En 23-årig mand fra Frederiksberg kommer til at sidde i fængsel i de næste mange år for besiddelse og videresalg af 14 kilo narko.

Faktisk blev han fredag idømt ti års fængsel af Retten på Frederiksberg.

Han fik narkoen overdraget i sommeren 2022 i tre tilfælde.

Den nu dømte blev anholdt af politiet i juli 2022, hvor han blev pågrebet på sin bopæl på Frederiksberg. Ved en ransagning af bopælen fandt politiet 6 kg kokain og 2 kg heroin.

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) havde op til anholdelsen haft interesse for en gruppe hollandske statsborgere, som mistænkes for at føre store mængder narkotika til Danmark i tysk indregistrerede biler. Tre gange i juni og juli blev den nu dømte observeret i møde med en af de mistænkte hollændere – sidste gang umiddelbart før politiet skred til anholdelse.

LÆS OGSÅ: Det begyndte med, at politiet tjekkede hans cykelkurv: Nu skal 31-årig i fængsel

Den 23-årige tilstod ved fredagens retsmøde, at han også ved de to forudgående møder fik overdraget hård narkotika.  

I december 2022 blev en 31-årig mand ved Retten i Lyngby idømt 13 års fængsel i samme sagskompleks. Den sag er anket og sagerne mod de hollandske statsborgere føres særskilt.

Specialanklager ved NSK, Rasmus von Stamm, siger i en pressemeddelelse:

”Jeg er tilfreds med dommen. Det er politiets gode efterforskningsarbejde, der har banet vejen for, at retten i dag helt ubestridt kunne lægge til grund, at den dømte har været i besiddelse af store mængder narkotika. Dommen afspejler fint, at dette straffes hårdt, men også at den dømte selv har tilstået sin rolle.”