Det begyndte med, at politiet tjekkede hans cykelkurv: Nu skal 31-årig i fængsel i 13 år

En 31-årig mand er idømt fængsel i 13 år for besiddelse af 42 kilo hård narko, som han havde fået overdraget af personer i tysk indregistrerede biler i foråret 2022.

Den 31-årige blev anholdt af politiet i maj 2022, hvor de pågreb ham i baggården ved hans bopæl i Lyngby med en cykel.

I cykelkurven fandt politiet et indkøbsnet, der indeholdt to kg kokain, et kg heroin og et kg fyldstof til heroin.

Ved en efterfølgende ransagning fandt politiet yderligere to kg kokain på mandens loftsrum.

LÆS OGSÅ: 100 får sluppet ud af folden: Bilist kørte ind i flere af dem – to er døde

National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) havde i en periode op til anholdelsen af den 31-årige haft interesse for en gruppe hollandske statsborgere, som politiet havde mistænkt for at føre store mængder narkotika til Danmark i forskellige tysk indregistrerede biler.

To gange i starten af april 2022 blev den 31-årige observeret i møde med en af de mistænkte hollændere. Ved begge møder fik den 31-årige overdraget tasker, som han kørte væk på sin cykel.

Efterfølgende observerede politiet flere gange den 31-årige med tasker, som han transporterede ind og ud af den ejendom, som han boede i. Der var sammenfald med de dage, hvor de tysk indregistrerede biler blev observeret på Sjælland.

LÆS OGSÅ: Benzinprisen falder: Hvor langt tror du, prisen kan komme ned?
 
Retten har lagt til grund, at der hver gang har været enten kokain eller heroin i de tasker, som den 31-årige blev set med. Han er derfor dømt for at være i besiddelse af en anslået mængde på 42 kg hård narkotika. 

“Jeg er tilfreds med dommen. Retten har lagt til grund, at den dømte har været i besiddelse af store mængder narkotika, og det straffes hårdt. Dommen er et resultat en omfattende efterforskningsindsats og et godt samarbejde på tværs af politikredse,” siger Rasmus von Stamm, specialanklager, NSK, i en pressemeddelelse.

Retssagerne mod de hollandske statsborgere er der endnu ikke faldet dom i.