15-årig brager gennem byen med 150 km/t

En 15-årig dreng er blevet anholdt i Varde efter at have kørt over 150 kilometer i timen i tætbebygget område.

En 15-årig dreng er sigtet for vanvidskørsel og forsætlig fareforvoldelse, efter at han har kørt “på den anden side af” 150 kilometer i timen i et tætbebygget område.

Det oplyser vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi Richard Borring.

Den 15-årige havde en jævnaldrende passager i bilen, som ikke ville deltage i vanvidskørslen. Der er ikke sket nogen personskade.

Føreren af bilen blev anholdt klokken 23.50 mandag aften i Varde.

– Vi har en patruljevogn, som forsøger at rette henvendelse og så stikker de af. Der går omkring 20 minutter med forskellige hastigheder – også ind igennem småbyer – før vi anholder vedkommende, siger Richard Borring.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Illustrationsfoto

Udrykningskørslen – som i politisprog kaldes eftersættelse – foregik primært omkring Ølgod, Tistrup og Krusbjerg.

– På et tidspunkt afstår vi eftersættelsen, fordi vi mener, at det er for farligt at fortsætte. Det er fordi, at kørslen er så voldsom inde i et tæt bebygget område, siger Richard Borring.

Køretøjet, som er en lille, almindelig personbil, er blevet beslaglagt. Bilen tilhører familien til den anholdte.

Politiet oplyser natten til tirsdag, at den 15-årige skulle afhøres med værge og socialmyndigheder, før sagen forelægges for retten.

Tirsdag morgen er han blevet løsladt, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Sent mandag aften rykkede politiet og redningsmandskabet ud til en melding om to hårdt sårede personer. To brødre er blevet stukket med kniv i Hvidovre og hastet på Rigshospitalet.