17. nov. 2023 - 14:42

44-årig kylet i fængsel for besiddelse af 1,3 ton hashI en tilståelsessag ved Retten i Aarhus er en 44-årig mand fra Viby J idømt fem års fængsel for besiddelse og videresalg af 1,3 ton hash i en periode fra februar 2020 til marts 2021.

Det skriver National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) i en pressemeddelelse.

Videresalget er sket i samarbejde med flere medgerningsmænd. Det er arrangeret via de krypterede beskedtjenester EncroChat og SKY ECC.

Den dømte blev sammen med flere andre anholdt ved en koordineret politiaktion 15. marts i år. Ved anholdelsen fandt NSK ca. 3,5 kg hash på mandens bopæl, som han ligeledes er dømt for at have været i besiddelse af.

Flere af de anholdte er tidligere dømt i sagskomplekset. Senest blev en 46-årig mand idømt 12 års fængsel for at arrangere indsmugling af store mængder kokain.

Retten har ud over fængselsstraffen blandt andet konfiskeret 2.500.000 kroner fra den dømte. Penge, der er udbytte fra hans kriminelle aktiviteter.

Specialanklager hos NSK, Jacob Gents, siger:

”Jeg er tilfreds med dommen, og at den dømte har valgt at tilstå sin del af sagen. Den omfattende efterforskning, der ligger til grund for dommen, har afdækket et organiseret netværk, som har indsmuglet og handlet med store mængder hash og hård narkotika.”

Foto: Politiet


ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER