12-årig tilbageholdt i alvorlig forbrydelse

Natten til mandag var der et brandattentat på en adresse i Hellerup. Ingen kom til skade i attentatet

To personer på 12 og 17 år er henholdsvis tilbageholdt og anholdt for et brandattentat på Rymarksvej i Hellerup natten til mandag.

Det oplyser Københavns Politi på X.

De er begge danske statsborgere.

Den 17-årige skal fremstilles i et grundlovsforhør omkring klokken 13 mandag i Københavns Byret. Her vil anklagemyndigheden begære lukkede døre.

Den 12-årige er under den kriminelle lavalder og kan derfor ikke dømmes ved en domstol. Unge under 15 år, der begår kriminalitet, overdrages til de sociale myndigheder.

De er begge sigtet for brandattentat.

Ingen kom til skade i brandattentatet. På en pressebriefing mandag oplyste Københavns Politi, at der formentlig var blevet brugt et kraftigt kanonslag.

Det var natten til mandag, at Københavns Politi fik en anmeldelse om en eksplosion på Rymarksvej i Hellerup.

Eksplosionen skete på årsdagen for Hamas’ angreb på Israel, hvor 1200 blev dræbt og 250 taget som gidsler.

Det er en del af politiets efterforskning, om eksplosionen har forbindelse til to eksplosioner i nærheden af den israelske ambassade natten til onsdag i sidste uge, oplyste politiinspektør Trine Møller mandag.

– Der er ikke noget, der indikerer det indtil videre.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Politiet arbejder på stedet mandag morgen

Rymarksvej ligger omkring 500 meter i fugleflugt fra den israelske ambassade, der ligger på Lundevangsvej i Hellerup.

To svenske statsborgere blev torsdag fængslet for at have transporteret og besiddet fem håndgranater og for at have bragt to af dem til sprængning på en tagterrasse tilhørende et hus i nærheden af den israelske ambassade.

Lørdag blev sigtelsen mod dem udvidet, så de nu er sigtet efter straffelovens terrorparagraf. Politiet har ikke forklaret, hvad der har fået det til at udvide sigtelsen.

Hvis anklagemyndigheden får lov til at få lukkede døre i grundlovsforhøret, betyder det, at offentligheden ikke får indsigt i, hvad den 17-årige eventuelt forklarer, og hvilke beviser politiet har imod vedkommende.

Har du lyst til at vinde et gavekort til en valgfri restaurant på hele 1.000 kroner? Så skal du blot tilmelde dig Presse-fotos.dks spritnye nyhedsbrev ved at klikke her