Folk strømmer til forlystelsesparken
Folk strømmer til Tivoli i disse dage, hvor julefreden så stille er ved at sænke sig rundt i landet og det må man sige at den også gør at Tivolis smukke julelys, stemning og ikke mindst dufte også hjælper godt på.
Selvom at køen foran Tivoli kan virke uoverskuelig, så kan vi kun sige at indgangen og oplevelsen inden for hegnet er værd at vente på.
Ildfluerne smukke lys i græsset, træer i forskellige udsmykninger, boder så langt øjet rækker, med alt fra sælskind, kandiserede æbler, bretzels, gløgg og ren julehygge, venter lige indenfor.
Gløgg og æbleskiver kan fåes flere steder i Tivoli, men hvor er traditionen med den varme vin fyldt med rosiner, mandler og kanel
Drikken gløgg stemmer helt tilbage fra 1400-tallet, hvor man i middelalderen omkring Rhinen i Tyskland, startede med at drikke vinen varm og fyldt med krydderier.
Senere spredte denne tradition sig til Sverige og så bredte den sig mere og mere til de nordiske lande og blev en del af traditionen i de kolde måneder op til jul.
Julesæsonen i Tivoli blev skudt i gang fredag den 15. november. Her blev der budt på klassisk julestemning med tusindvis af lys, julekugler, julemand og kunstskøjtebane.
Årets nyheder inkluderer en ildflue-lysinstallation og premieren på musicalen Tinkas Juleeventyr. Derudover har Tivoli fået besøg af den slovenske Michelin-restaurant Hiša Franko, som serverer eksklusive retter i Det japanske Tårn.
Årets julesæson I Tivoli løber til og med søndag den 5. januar. Forlystelsesparken åbner igen for årets sommersæson fredag den 4. april 2025.