Vanvittige regnmængder rammer Danmark: ‘Værste oversvømmelser nogensinde’

Fra flere steder i landet lyder det, at der aldrig er set så slemme oversvømmelser, som tilfældet har været i det sidste døgn

Mange køretøjer er druknet i de kraftige vandmasser, mens politiet har set sig nødsaget til at lukke specifikke motorvejsstrækninger, fordi de står under vand.

Det er resultatet efter de sidste 24 timers kraftige regn, hvor der flere steder i Danmark er blevet slået rekord.

‘Godmorgen. Fredagens regn giver stadig udfordringer. Flere veje er fortsat afspærret, men vil blive åbnet så snart det er forsvarligt. Vandet bevæger sig stadig og kan give nye oversvømmelser, så vær opmærksom derude,’ lyder det blandt andet fra Syd- og Sønderjyllands Politi, der tilføjer:

‘Vi forventer, at motorvejen v Esbjerg åbner senere i formiddag. Vandet er væk fra vejbanen, og nu følger oprydningen, før motorvejen kan åbnes. Heriblandt skal de biler, der strandede i vandet, fjernes. Vi opdaterer, når motorvejen er genåbnet.’

(Artiklen fortsætter under billedet)

En mand hjælper en ældre kvinde igennem de massive vandmasser

Det er særligt i Syd- og Midtjylland, at de store vandmasser er faldet ned fra den åbne himmel.

Og derfor advares der lørdag stadig mod lokale oversvømmelser i visse områder af Danmark.

“Der vil derfor være risiko for lokale oversvømmelser i lavtliggende områder og langs vandløb og søer. Det gælder især ved Bygeholm Å, Vejle Å, Kolding Å, Seest Mølleå og Blå Å,” siger DMIs vagthavende meteorolog Martin Lindberg til B.T..

De største regnmængder faldt fredag omkring Esbjerg med over 100 millimeter. På en målestation lige vest for Esbjerg blev der slået døgnnedbørrekord for september med over 144 millimeter..

Højvansvagt i Vejle Poul Landsfeld fortæller samtidig til Ritzaus Bureau, at regnmængderne har været utrolig voldsomme.

“Det er de værste og de største oversvømmelser, vi har haft i den tid, hvor vi har eksisteret,” siger han.

Lørdagsvejret byder på nogen sol, men også perioder med spredte byger – søndag er det ikke regn, men mere kulde, som venter Danmark.

En mand blev fredag blandt andet reddet ud af sin varebil, da den druknede i en viadukt. Det kan du se billeder fra her.