Kæmpe færdselskontrol langs motorvej

Politiet gennemfører sammen med flere andre myndigheder en kæmpe færdselskontrol langs en travl motorve
Illustrationsfoto

Politiet gennemfører sammen med flere andre myndigheder en kæmpe færdselskontrol langs en travl motorvej. Politiet kalder selv aktionen for en multikontrol

Som en hver anden dag, gælder det om at have orden i sine ting og sit køretøj, når man bevæger sig ud på de danske veje.

Det gælder særligt langs en dansk motorvejsstrækning, hvor to politikredse i samarbejde med Færdselsstyrelsen, Toldstyrelsen, Fødevarestyrelsen og Arbejdstilsynet har foretaget en enorm ‘multikontrol’ af tunge køretøjer.

“I ni tilfælde standsede vi vare- eller mandskabsvogne med påhængsvogn, hvor vogntogets samlede tilladte totalvægt var på mere end 3.500 kilo, men hvor der ikke var installeret takograf. Takograf er ellers påkrævet, når man ikke kan gøre brug af undtagelserne i Færdselsstyrelsens vejledninger, der beskriver, hvornår man kan undlade at anvende takograf. Noget tyder på, at man ikke alle steder i branchen er lige opmærksomme på det lovkrav”, siger politikommissær Henrik Haensel fra færdselspolitiet i Midt- og Vestsjællands Politi. 

Den pågældende færdselskontrol foregik tirsdag den 24. september på rastepladsen ved Storebæltsbroen, hvor i alt 141 tunge køretøjer blev kontrolleret af myndighederne.

Heraf blev der ifølge en pressemeddelelse fra Tungvognscenter Øst under Midt- og Vestsjællands Politi skrevet 30 rapporter.

Syv af dem var udenlandske.

Flere ulovlige parkeringsafgifter er begyndt at se dagens lys. Der er nogle ting, du skal være ekstra opmærksom på. Det kan du se her.