Kvinde overfaldet og forsøgt voldtaget i Botanisk Have

Tidligt lørdag morgen blev en 53-årig kvinde overfaldet og forsøgt voldtaget, da hun kom gående ved Botanisk Have.

Lørdag morgen kl. 08.00 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en 53-årig kvinde tidligere på morgenen var blevet overfaldet af en ukendt gerningsmand.

Den ukendte gerningsmand var ifølge anmeldelsen kommet kørende på cykel bag kvinden, inden overfaldet og et efterfølgende voldtægtsforsøg fandt sted. Manden flygtede kort tid efter fra stedet i nordlig retning.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse, hvor de efterlyser vidner til hændelsen.

I løbet af lørdag morgen og formiddag har Østjyllands Politi arbejdet med flere patruljer, hunde og droner i området omkring Poppelpladsen og Peter Holms Vej ved Botanisk Have og foretaget sporsikring på gerningsstedet.

”Der er tale om en meget grov sag, som vi ser med stor alvor på. Ifølge anmeldelsen tyder det på, at kvinden var et tilfældigt offer, som netop havde forladt sin bopæl fra morgenstunden, da hun blev overfaldet og udsat for den seksuelle forbrydelse,” siger politiinspektør Brian Voss Olsen fra Østjyllands Politi i pressemeddelelsen.

Politiet søger vidner

Ifølge anmeldelsen fandt overfaldet sted omkring kl. 05.00, og Østjyllands Politi hører derfor gerne fra vidner, der har befundet sig i området nær Botanisk Have i tidsrummet omkring overfaldet og eventuelt set noget mistænkeligt.

Alle oplysninger med mulig relation til episoden kan have interesse for politiet, skriver de.

Den formodede gerningsmand beskrives som værende 35-40 år, lyshåret og med kort skæg. Han beskrives som slank, men muskuløs og skandinavisk af udseende. Han var kommet kørende på en mørk cykel med tynde dæk, formentligt i form af en slags racercykel.

Han var iført en sort hættetrøje med skrift og var formentligt beruset, da han ifølge anmeldelsen lugtede af alkohol. Hans hættetrøje var snøret tæt sammen omkring ansigtet. Manden talte engelsk med dansk accent til kvinden.

”Vi håber, at man vil kontakte os, hvis man har oplysninger om sagen, og vi vil også gerne bede bilejere og øvrige beboere og naboer i området med videoovervågning om at gennemgå dette med henblik på at få identificeret og udfundet gerningsmanden,” siger Brian Voss Olsen.

Politiets afspærringer ved Peter Holms Vej og Poppelpladsen er lørdag eftermiddag omkring kl. 12.00 blevet ophævet og politiet er ikke længere på stedet.

Den 53-årige kvinde er efter overfaldet blevet kørt på hospitalet for at modtage behandling.

Lørdag eftermiddag er brandvæsnet, politiet og ambulancereddere rykket ud til et alvorligt uheld. Flere ambulancer er fremme på stedet

Illustrationsfoto.