Kæmpe politiaktion: Hashnetværk ramt hårdt

Politiet var tirsdag til stede på en adresse i Jylland. Vidner på stedet fortæller om op til otte patruljevogne og en stor kassevogn med hunde. Fem personer er anholdt og sigtet for at smugle over et halvt ton hash.

Adskillige politifolk er i dag rykket ud i et boligkvarter.

Det har vakt opmærksomhed i de lokale beboere, nu kan Presse-fotos.dk fortælle om årsagen til udrykningen.

Under ransagninger flere steder i landet, er der blevet fundet og beslaglagt motorcykler, jetski, en motorbåd og et større beløb i kontanter. 

Det skriver specialenheden National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) i en pressemeddelelse.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

NSK til stede ved adressen.

Helt konkret er der blandt andet tale om en adresse i Lystrup, hvor politiet har været til stede som led i sagen.

Det er dog ikke det eneste sted i landet, at der er blevet foretaget ransagninger og anholdelser. Fire mænd og en kvinde i alderen fra 33 til 48 år er blevet anholdt fra de forskellige adresser.

Til Presse-fotos.dks udsendte på stedet, forklarer politifolkene, at de kommer fra NSK, som står for National Enhed For Særlig Kriminalitet. Flere specialenheder har været involveret, og Skattestyrelsen og Toldstyrelsen har bistået NSK i deres arbejde.

Anholdelserne har fundet sted i Aarhus og København, hvor der også er foretaget ransagninger på flere adresser med forbindelse til de sigtede.

Foruden motorcykler, jetski og en motorbåd har politiet beslaglagt cirka 40 kilo hash og flere hundredtusinder kroner i kontanter.

– Jeg er meget tilfreds med, at vi i dag har bremset et stort organiseret hashnetværk fra Østjylland, som har indsmuglet omfattende mængder hash ind i landet med henblik på videresalg.

Nærmere bestemt ligger huset fra billederne, der undersøges af politiet, på Møgelgårdsvej.

På billeder fra stedet kan politiet ses arbejde omkring huset, hvor der kun er et par få civile politivogne tilbage.

– Det er desuden vores opfattelse, at de anholdte har arbejdet sammen med bandemiljøet, siger vicepolitiinspektør i NSK Lennart Rosenberg Glerup i pressemeddelelsen.

Fire af de fem fremstilles onsdag klokken 09.30 i grundlovsforhør i Retten i Aarhus, hvor anklagemyndigheden vil kræve dem varetægtsfængslet.

Her vil anklagemyndigheden anmode om, at dørene lukkes, skriver NSK i pressemeddelelsen.

Hvis dommeren imødekommer det, holdes det hemmeligt, hvad de sigtede eventuelt selv måtte forklare i retsmødet, og hvilke beviser politiet mener at have imod dem.

Det fremgår ikke, hvordan nogen af de sigtede forholder sig til sigtelsen.

NSK er en landsdækkende specialenhed i dansk politi. Enheden arbejder med komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og grænseoverskridende kriminalitet.

NSK har i forbindelse med aktionen fået hjælp fra Østjyllands Politi, Skattestyrelsen, Toldstyrelsen og flere specialenheder i politiet.

Presse-fotos.dk vælger ikke at bringe billeder, hvor man kan se ind på vedkommendes grund.

I en anden sag er der blevet fundet fire døde hundehvalpe ved en Rema 1000. Politiet leder efter vidner i sagen – læs historien her.