To fly i København blev evakueret efter bombetrussel

Torsdag eftermiddag vendte to passagerfly fra København til Stavanger om i luften på grund af en bombetrussel.

Det skriver B.T.

Efter de to fly landede i Københavns Lufthavn, blev alle passagererne på begge fly evakueret.

“Vi kan bekræfte, at et fly på vej mod Stavanger er returneret til CPH grundet formodet mistanke om en bombetrussel. Vi samarbejder med de relevante myndigheder, som er i gang med deres arbejde, og alle passagerer er evakueret,” skrev lufthavnen på X.

Efterfølgende rettede lufthavnen op på tweet, da det omhandlede to fly.

Københavns Politi kunne melde ud fredag nat, at undersøgelserne af de to fly nu var slut.

“Alle undersøgelserne af flyene er nu afsluttet uden fund af mistænkelige genstande, hvorfor politiindsatsen på stedet er afslutte,” skriver de på X.

Det norske medie VG beretter om, at der er tale om et Norwegian-fly, som var det første, der var tilbage i København, hvor et SAS-fly efterfølgende landede.

“Truslen var så ukonkret, at dette fly også blev bedt om at vende om for en sikkerheds skyld,” siger Københavns Lufthavns presse- og kommunikationschef, Lise Agerley Kürstein, til mediet.

Ifølge NTB udtaler den danske pressechef i SAS, Alexandra Lindgren Kaoukji, at det var politiet, der fik SAS-flyet til at vende om.

Dette ville Københavns Politi dog ikke bekræfte overfor Ritzau, men blot at de havde modtaget en anmeldelse om en bombetrussel.

“Indtil videre kan jeg ikke komme med detaljer om, hvordan truslen er kommet til vores kendskab,” udtaler vicepolitiinspektør hos Københavns Politi Simon Hansen.