Wozniacki uddeler æg og knuser amerikansk fejlmaskine

Caroline Wozniacki kom tirsdag flyvende i gang med Wimbledon, og det kan hun i høj grad takke sin modstander i første runde for.

Kvalifikationsspilleren Alycia Parks lavede dyngevis af fejl, og derfor spadserede Wozniacki videre til anden runde med en nem sejr på 6-2, 6-0 i sit comeback på græsbanerne i London.

Den danske tennisstjerne kan imidlertid også klappe sig selv på skulderen. Hun identificerede nemlig hurtigt sin modstanders akilleshæl og spillede kynisk på, at Parks enten ville hamre bolden i nettet eller ud af banen.

Nu kan Caroline Wozniacki se frem til at møde verdens nummer 25, canadiske Leylah Fernandez, i anden runde ved den traditionsrige grand slam-turnering i London.

Og hun kommer formentlig til at gå ind til den kamp med optimisme.

I hvert fald kom danskeren forrygende fra land i opgøret mod Alycia Parks. Hun brød amerikanerens første serveparti rent og kom foran 1-0, inden hun servede sig på 2-0.

Alycia Parks har et ganske hårdt riv med højrearmen, og den slags kan være en kæmpe fordel, hvis man forstår at forvalte styrken ordentligt.

Det forstod amerikaneren imidlertid ikke mod Wozniacki. I stedet virkede det, som om hun bare lukkede øjnene og satsede alt, når hun fyrede bolden afsted. Og det gav bagslag rigtig mange gange.

Wozniacki skulle simpelthen bare sørge for at få bolden over nettet, og på et tidspunkt ville Parks utvivlsomt lave fejl.

Det opdagede danskeren hurtigt, for det var nogenlunde sådan, hele første sæt udformede sig. Parks lavede hele 19 uprovokerede fejl i første sæt. Wozniacki lavede to og vandt uden problemer sættet.

Det viste sig hurtigt i andet sæt, at billedet ville blive det samme. Alycia Parks hamrede for eksempel en ellers nem smash langt ud af banen, og igen kom Wozniacki lynhurtigt foran med et servegennembrud.

Det var tydeligt, at Parks måske nok har nogle kvaliteter, der kan gøre livet surt for de fleste, men stabilitet havde hun absolut intet af i tirsdagens dyst.

Derfor kørte Wozniacki videre i samme rille, og det endte som en meget, meget overbevisende sejr.

I dag tabt Vingegaard tid til Pogacar på Tour De Frances første bjergetape. Læs den historie her.