Voldsomt udbrud af fugleinfluenza i Flensborg

Markerup ved Flensborg – På to bedrifter i Schleswig-Flensburg er der konstateret fugleinfluenza H5N1.
Den triste konsekvens er, at hele flokken på 18.100 fugle må aflives.
Desuden er der blevet oprettet en tre kilometer lang udelukkelseszone og en ti kilometer lang overvågningszone omkring bedrifterne.

Efter at det slesvig-holstenske statslaboratorium havde påvist fugleinfluenzavirus af subtype H5 i prøver, der blev taget fredag, bekræftede Friedrich Loeffler Instituttet (FLI) allerede fredag aften en infektion med fugleinfluenzavirus af subtype H5N1. Ifølge distriktet vil den lovpligtige aflivning af flokken og den korrekte bortskaffelse af dyrene straks finde sted. En anden gård med ca. 5.600 gæs er også ramt


Arbejdet med at aflive dyrene på den berørte gård i Markerup er allerede gået i gang lørdag formiddag. Arbejdere i hvide beskyttelsesdragter arbejder på stedet. De ca. 12.500 dyr i staldene skal aflives med elektriske stød og derefter bortskaffes på behørig vis. Til dette formål kørte store lastbiler om morgenen ind på det fuldstændig afspærrede område.
Den anden berørte bedrift siges at være en fjerkræavler omkring fem kilometer væk. Der skal 5.600 dyr aflives på grund af virusangreb.
Herefter skal staldene og alle tekniske faciliteter rengøres og desinficeres, så de kan tages i brug igen.