Formodet gerningsmand melder sig selv: Smed brændende sportstaske fuld af sprit ind på rådhus

Den formodede gerningsmand, som i går smed en brændende sportstaske, som var fuld af flasker indeholdende husholdningssprit, ind ad Helsingør Rådhus’ hoveddøre, har meldt sig selv.

Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse tirsdag.

Politiets indledende efterforskning viste, at tasken var blevet placeret på rådhuset af en mand, og at en kvinde muligvis havde noget med episoden at gøre, og i løbet af aftenen blev den pågældende kvinde anholdt.

Kvinden er sidenhen blevet løsladt igen tirsdag, da afhøringen af hende og Nordsjællands Politis øvrige efterforskning indikerer, at kvinden ikke har noget med sagen at gøre.

Rådhuset blev evakueret, da den brændende sportstaske, som var blevet smidt ind ad hoveddørene, gav så kraftig røgudvikling, at røgalarmerne på rådhuset blev udløst.

Blandt de evakuerede var samtlige byrådsmedlemmer, som skulle til byrådsmøde.

Den formodede gerningsmand bag branden har i dag tirsdag meldt sig selv til Nordsjællands Politi i Hillerød omkring klokken 14:30.

Snarrådig rådhusbetjent

Branden i tasken blev slukket hurtigt, og der var på intet tidspunkt fare for mennesker eller fare for spredning, oplyser politiet.

– Det var både hurtigt og modigt reageret af den snarrådige rådhusbetjent, og skaderne på bygningen endte med at være begrænsede, ligesom ingen personer kom noget fysisk til. Alligevel ser vi på episoden med stor alvor, og vi ser positivt på, at den formodede gerningsperson nu har meldt sig selv, fortæller politiinspektør Uffe Stormly fra Nordsjællands Politi.

Nordsjællands Politi skal nu tage stilling til, om manden skal fremstilles i grundlovsforhør i løbet af onsdagen.

I løbet af mandag aften blev der stillet spørgsmålstegn ved, hvorfor brandvæsnet ankom til stedet en del hurtigere end Nordsjællands Politi, og om dette forklarer Uffe Stormly:

– Da brandalarmen på rådhuset gik i gang, var det kun brandvæsenet, der i første omgang automatisk blev tilkaldt via alarmsystemet. Sidenhen blev det vurderet ude på stedet, at politiet også skulle involveres i hændelsen, hvorefter politiet blev tilkaldt. Det kan altid diskuteres, om politiet når hurtigt nok frem efter en modtaget anmeldelse, og vi skal her til eftermiddag have et møde med Helsingør Kommune om hændelsesforløbet, og hvad der kan læres af episoden, siger politiinspektøren slutteligt.