Ung kvinde løsladt i mørklagt terrorsag

Illustrationsfoto

En 21-årig kvinde, der har været varetægtsfængslet siden december i en mørklagt terrorsag, er onsdag blevet løsladt.

Det skriver Politiken.

Sigtelsen mod den 21-årige står stadig, men hendes forsvarer, Mette Grith Stage, forventer, at den vil blive droppet “inden for en overskuelig fremtid”, siger hun til Politiken.

Anklagemyndigheden var med på at løslade kvinden. Specialanklager Anders Larsson kom således ikke med nogen begæring om at forlænge fængslingen, da man ikke længere mener, der er grundlag for det, siger han til Politiken.

To andre personer – en 58-årig mand og en 20-årig kvinde – er varetægtsfængslet i sagen, mens yderligere fire er fængslet in absentia.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) i samarbejde med flere politikredse gik klokken 05 om morgenen 14. december i aktion i sagen. Flere blev anholdt og fremstillet i grundlovsforhør.

En af de sigtede blev løsladt, mens den 58-årige mand og den 20-årige kvinde blev fængslet. Den 21-årige kvinde, som nu er løsladt, blev først fængslet nogle dage senere. Hun var nemlig i udlandet, da aktionen fandt sted, men hun blev pågrebet, da hun vendte hjem fra ferie.

En af de mænd, som er mistænkt i sagen, og som angiveligt befinder sig i udlandet, er efterlyst i en anden sag om bandekriminalitet.

Ellers er oplysningerne om sagen sparsomme. Specialanklager Anders Larsson har dog tidligere oplyst, at den palæstinensiske organisation Hamas spiller en rolle i sagen.

LÆS OGSÅ:

Ukendt kaster molotovcocktails mod historisk synagoge

Hundelufter gør foruroligende fund