Ung kvinde kidnappet og voldtaget af syrisk flygtning

Illustrationsfoto

En 22-årig syrisk mand er blevet dømt for at have kidnappet og voldtaget en ung kvinde, der var på vej hjem fra byen i Jomfru Ane Gade

Presse-fotos.dk har fået aktindsigt i et uhyggeligt anklageskrift, der er rettet mod den 22-årige syriske Ibrahim Alhmidi, der onsdag ved Vestre Landsret er blevet idømt tre et halvt års fængsel for at have samlet en ung kvinde op i sin bil og efterfølgende voldtaget hende i baggagerummet i et afsides område i Aalborg.

Voldtægten skete den 24. juli 2022 omkring klokken 03.20, hvor den unge kvinde var på vej hjem efter en bytur i Jomfru Ane Gade. Ifølge anklageskriftet blev hun lokket ind i Ibrahim Alhmidis bil under foregivelse af, at han ville køre hende hjem.

I stedet kørte han hende mod hendes vilje ud til det afsides område ved Vestre Fjordpark. I tiltalen er det oplyst, at han her standsede bilen, greb hårdt fat i kvinden og pressede hende ned i bilens baggagerum, hvor han foretog en fuldbyrdet voldtægt af hende.

Under voldtægten forsøgte kvinden at kæmpe imod ved at sparke Ibrahim Alhmidi væk og på anden måde modsætte sig fysisk, mens hun råbte om hjælp og råbte, at Ibrahim Alhmidi skulle stoppe. Modstanden lykkedes dog ikke.

Efter voldtægten kørte Ibrahim Alhmidi sit offer hjem.

Den 22-årige syrer var oprindeligt tiltalt for både voldtægt og frihedsberøvelse, men Vestre Landsret frikendte ham for sidstnævnte forhold.

Da Retten ved Aalborg i september 2023 tog stilling i sagen, blev Ibrahim Alhmidi idømt tre års ubetinget fængsel og udvisning af Danmark for bestandig.

Vestre Landsret omstødte onsdag den dom til tre et halvt års ubetinget fængsel og udvisning med indrejseforbud i 12 år.

Staten skal betale sagens omkostninger.

Den uhyggelige sag minder på mange punkter om Mia-sagen, hvor 22-årige Mia Skadhauge Stevn blev kidnappet, dræbt og ifølge anklagemyndigheden også voldtaget, efter hun satte sig ind i den 38-årige Thomas Thomsens bil, da hun også var på vej hjem fra en bytur i Jomfru Ane Gade i februar 2022.