Voldtog, dræbte og parterede Mia i mindst 231 dele

Mia Skadhauge Stevn - Foto: Nordjyllands Politi

Det er uhyggelige tiltaler, som fremgår af det anklageskrift, der er rettet mod en 37-årig mand, som er hovedmistænkt for at have voldtaget og dræbt Mia Skadhauge Stevn. Presse-fotos.dk har onsdag fået aktindsigt i anklageskriftet fra anklagemyndigheden hos Nordjyllands Politi

Flere voldtægter, betydelig lemlæstelse, drab og partering i ikke mindre end 231 dele.

Det er blot nogle af de uhyggelige tiltalepunkter, som anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi netop har rejst mod en 37-årig mand fra Flauenskjold ved Dronninglund i Nordjylland.

Manden er helt konkret tiltalt for at have voldtaget – og voldtaget ved andet seksuelt forhold end samleje – 22-årige Mia Skadhauge Stevn den 6. februar 2022 i tidsrummet mellem klokken 06.09 til klokken 15.00.

Ifølge anklageskriftet skal den 22-årige unge kvinde være blevet voldtaget under flere episoder på en strækning fra Aalborg Centrum til et øde skovområde i Hammer Bakke og/eller på den 37-åriges tidligere adresse i Flauenskjold. Voldtægterne skal angiveligt være sket i den 37-åriges varebil, som Mia Skadhauge Stevn under betydelig påvirkning af alkohol havde sat sig ind i.

‘Under hvilket forløb tiltalte under anvendelse af vold og trussel om vold tvang offeret til andet seksuelt forhold end samleje, herunder med hånden til at manipulere hans lem samt til at have samleje med ham, selv om hun ikke havde samtykket heri, og hun grundet betydelig påvirkning af alkohol ikke var i stand til at samtykke heri,’ lyder det i anklageskriftet.

Drabet på Mia

Efter den 37-årige mand ifølge tiltalen flere gange skulle have voldtaget Mia Skadhauge Stevn, skal han ifølge anklageskriftet have dræbt hende senest klokken 15.00 den 6. februar.

Drabet skete angiveligt i den 37-åriges hjem i Flauenskjold eller i det øde skovområde ved Hammer Bakke, som han i første omgang mod den 22-årige kvindes vilje kørte hende ud til.

I anklageskriftet lyder det, at den 37-årige havde til hensigt at dræbe Mia Skadhauge Stevn, da han udsatte hende for betydelig lemlæstelse ved blandt andet kvælning, sammenklemning af brystkassen eller en kombination heraf.

Det resulterede i en længerevarende hindring af blodomløbet fra hovedet, som betød flere skader på den 22-årige kvinde – herunder blodopstemning i hjernen og en efterfølgende tynd film af blod under hjernehinden.

På baggrund af blandt andet disse skader afgik Mia Skadhauge Stevn ved døden.

Mia Skadhauge Stevn – Foto: Nordjyllands Politi

Parterede 22-årig kvinde i ikke under 231 dele

Ifølge anklageskriftet skal den 37-årige mand i en periode umiddelbart efter drabet og frem til den 9. februar 2022 klokken 11.20 have behandlet Mia Skadhauge Stevns lig usømmeligt.

Det er blandt andet sket ved, at han på adressen i Flauenskjold med en elektrisk bajonetstav, en hobbykniv og en saks parterede liget i mindst 231 dele.

Anklagemyndigheden oplyser, at han efterfølgende skal have placeret flere af ligdelene i afløbsrens og opblandet kausisk soda med henblik på at opløse delene.

Herefter spredte den 37-årige tiltalte angiveligt dele af Mia Skadhauge Stevn i et skovområde i Dronninglund Storskov.

Nogle ligdele blev gravet ned, mens andre blev fordelt i skovbunden.

Tiltalepunkter

I alt er den 37-årige mand tiltalt for følgende forhold i retssagen, der berammet ved Retten i Aalborg fra den 7. juni til den 29. juni 2023:

  • Overtrædelse af straffelovens §216, stk. 1 – voldtægt
  • Overtrædelse af straffelovens §225, jf. §216, stk. 1 – voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje
  • Overtrædelse af straffelovens §237 – manddrab
  • Overtrædelse af straffelovens §139, stk. 1 – usømmelig behandling af lig