29. jun. 2022 - 16:39

Undersøgelser i Aabenraa Havn afsluttet efter mulig bombeeksplosionTirsdag var politiet og Forsvarets mineryddere til stede på Aabenraa Havn efter anmeldelse af en mulig eksplosion og fundet af en granatlignende genstand. Det resulterede i en større eftersøgning i havnebassinet, der sluttede onsdag eftermiddag med fundet af en stopballon

Syd- og Sønderjyllands Politi afspærrede tirsdag eftermiddag havneområdet i Aabenraa, da en byggeplads havde anmeldt en mulig eksplosion under vandet, da de havde observeret en vandsøjle på et par meter, og i den forbindelse også fundet en granatlignende genstand.

SE OGSÅ: MAND GENNEMBORET AF METALPÆL I EVENTCENTER

Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste (EOD) kom politiet til undsætning og kunne konstatere, at den granatlignende genstand i virkeligheden var en gammel fedtsprøjte.

Politiet var dog endnu ikke klar over, hvor eksplosionen kom fra, og derfor blev havnebassinet lukket ned, så dykkere fra ammunitionsrydningstjenesten kunne undersøge området.

Undersøgelsen er netop slut, og den viser, at vandsøjlen opstod, da en stopballon under vandet revnede. Stopballonen har været brugt til at stoppe udløb fra et nedlagt rør.

SE OGSÅ: LÆGE AFGÅET VED DØDEN EFTER KNIVSTIK PÅ HOLMBLADSGADE

På nøjagtig den position, hvor vidnerne så vandsøjlen, fandt dykkerne en stopballon, der var gået i stykker på bunden af bassinet. Efter forevisning af billeder bekræftede vidner også over for Syd- og Sønderjyllands Politi, at vandsøjlen mindede meget om dem, der typisk opstår, når en stopballon går i stykker. Politiet oplyser, at der er væsentlig forskel på vandsøjler, der opstår fra luft, og dem der opstår fra sprængstof.