Undersøgelser afsluttet: Derfor startede stor brand i Elgiganten

Søndag eftermiddag opstod der brand i Elgiganten i Vejle og længe kunne en stor, sort røgsøjle ses over byen. Nu har politiet færdiggjort undersøgelserne og har fundet frem til brandårsagen

Søndag klokken 16 hastede brandvæsenet sammen med Sydøstjyllands Politi ud til Damhaven i Vejle, hvor der var brand i Elgiganten.

Kraftig røg udviklede sig fra den brændende bygning, og derfor blev borgere i nærheden bedt om at holde sig væk fra røgen og lukke døre og vinduer.

Branden kom dog forholdsvist hurtigt under kontrol efter udrykningskøretøjernes ankomst.

SE OGSÅ: VIDNER: PERSON STUKKET MED KNIV MIDT I STOR MENNESKEMÆNGDE

Sydøstjyllands Politi har siden søndag foretaget brandundersøgelser på stedet for at kunne fastslå brandårsagen og eventuelt afsløre, om der lå en kriminel handling bag.

Konklusionen på brandundersøgelserne ligger nu klar.

‘Branden er ifølge undersøgelserne opstået i en spand på en terrasse, fordi et cigaretskod ikke er blevet helt slukket. Der opstod gløder og ild i spanden, som herefter spredte sig til terrassen. Det har på det foreliggende grundlag ikke været muligt for Sydøstjyllands Politi at udpege personen, der har efterladt cigaretten, som ikke var slukket helt,’ oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Da der ikke er foretaget et strafbart forhold foretager politikredsen sig ikke yderligere i forbindelse med branden.

Ingen mennesker kom til skade.