25. okt. 2023 - 12:23

Ulrik Wilbek vender tilbage efter sygemelding: Skal lære at sige nejFoto: Viborg Kommunes hjemmeside

Viborgs borgmester og Venstre-politikeren, Ulrik Wilbek, har annonceret sin tilbagevenden til borgmesterkontoret efter en længere sygemelding på grund af stressrelaterede problemer.

Wilbek, der tidligere har beskrevet sig selv som “stærkt overanstrengt,” trak stikket midt i september og har sidenhen arbejdet på at komme sig. Det åbner han op for i et interview til Viborg Folkeblad.

Annonce

Den erfarne politiker og tidligere håndboldtræner stod over for udfordringer med at finde balance i sit arbejds- og personlige liv, hvilket førte til, at han besluttede at tage en nødvendig pause fra borgmesterkontoret.

“I weekenden op til min sygemelding stod jeg så pludselig i et supermarked uden at ane, hvad jeg skulle. Da jeg senere kørte min bil ind i en anden, parkeret bil med én kilometer i timen, kunne jeg mærke, at det her, det går sgu ikke. Og så var det på tide, at jeg trak stikket,” fortæller Ulrik Wilbek.

Wilbek forventede oprindeligt at være væk i et par uger og meddelte i sit autosvar på e-mail, at han ville vende tilbage den 1. oktober.

Dog blev han hurtigt klar over, at hans fravær skulle være længere, da hans læge rådede ham til at tage mere tid.

Annonce

Borgmesteren er officielt tilbage på sit embede den 1. november, men han er fast besluttet på at arbejde på sin evne til at sige nej til arbejdsbyrden, som han ofte påtager sig.

“Jeg vil så gerne hjælpe alle folk og gøre en masse, og jeg skal selvfølgelig stadig opfylde mine opgaver som borgmester, både repræsentativt og specielt politisk, men der er måske også nogle ting, jeg ikke behøver at sige ja til, og det skal jeg øve mig i ikke at gøre – og mine omgivelser skal nok også hjælpe mig til det,” fortæller Ulrik Wilbek.

Efter fem ugers fravær føler Wilbek sig ikke nervøs for, at lignende problemer vil opstå igen. Han indrømmer, at lægens advarsel har fået ham til at tage sin situation mere alvorligt.

Wilbek har også reflekteret over, hvordan det har været at være væk fra sit embede.

Annonce

Han fortæller, at der var perioder, hvor han slet ikke fulgte med, og han deler sin overvejelse om, at alle kan i princippet undværes.

Dog har han bemærket støtten og forståelsen fra både byrådskolleger og de mennesker, han har mødt under sine gåture, hvilket har styrket hans tro på vigtigheden af sit arbejde.

Alt i alt ser Ulrik Wilbek nu frem til at vende tilbage til sit borgmesterkontor med en ny indsigt og følelse af støtte fra sit samfund.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER