Uhyggeligt: Tre kvinder gennemtævet på Vestegnen

En 28-årig mand er fængslet for at tæske tre kvinder på grusom vis flere forskellige steder på den københavnske vestegn. I et tilfælde bruge han en kvindes barn til at tvinge hende frem på en adresse

En dommer ved Retten i Glostrup har idømt en 28-årig mand et år og seks måneders fængsel for gentagende tilfælde af vold mod tre tidligere kærester.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemedelelse.

Volden skete på adresser i Hvidovre, Taastrup og Brøndby, hvor den dømte blandt andet tog halsgreb, slog og trampede på kvinderne under forskellige episoder.

Ud over at have tæsket kvinderne er manden også dømt for ulovlig tvang og for at frihedsberøve dem. Dommen faldt på baggrund af alvorlige og gentagende overtrædelser.

I et af tilfældene skulle den 28-årig mand have hentet en af kvindernes børn i institutionen og brugt en underliggende trussel om vold mod kvinden og om frihedsberøvelse af barnet til at tvinge kvinden til at møde op på en adresse i Taastrup, oplyser Københavns Vestegns Politi.

“Sagen her understreger vigtigheden af, at personer, der udsættes for vold i parforholdet, træder frem og kontakter myndighederne. Dommen i denne sag sender et stærkt signal om, at partnervold tages meget alvorligt af politi, anklagemyndighed og retsvæsenet,” siger sagens anklager Maiken Ahrenkiel.

Ved sagen i Retten i Glostrup er der ikke taget endelig stilling til erstatning til de tre kvinder. Dommen blev afsagt i torsdags.

Den 28-årige mand har taget sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.

Ni personer er blevet anholdt efter en alvorlig forbrydelse, der er begået på gaden. En mand er efterfølgende blevet fundet i livsfare og er nu hastet på hospitalet for at modtage behandling.