Udvist: Kvinde udsat for grov voldtægt

Retten i Randers har fredag kendt en 22-årig mand skyldig i en grov voldtægt af en 38-årig kvinde i Randers. Han bliver nu udvist

En 22-årig mand er fredag ved Retten i Randers kendt skyldig i grov voldtægt mod en 38-årig kvinde, som han havde mødt i byen i Randers i oktober sidste år.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Ifølge politiet havde kvinden og manden fulgtes hjem til kvindens lejlighed, hvor den 22-årige udsatte hende for en så voldsom voldtægt, at kvinden undervejs var i livsfare.

Kvinden var i livsfare, fordi manden tog kvælertag på hende under voldtægten, skriver politiet.

Den 22-årige blev idømt en dom, hvor han skal være under tilsyn af kommunen, fordi han er vurderet til at være mentalt retarderet.

”Sagen har været meget voldsom for offeret, og jeg er tilfreds med rettens dom. Retten så sagens beviser på samme måde som Anklagemyndigheden, og retten vurderede også, at der var tale om en voldtægt af særlig farlig karakter. Dette specielt på grund af flere kvælertag mod offeret,” siger specialanklager Jesper Rubow fra Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi-

Retten har ifølge ham set sagens beviser på samme måde som anklagemyndigheden.

Efter overgrebet var det lykkedes kvinden at flygte fra lejligheden, og her fik hun fat i en bekendt.

Foruden en tilsynsdom blev den 22-årige mand også ved Retten i Randers udvist af Danmark med et indrejseforbud for bestandig samt dømt til at skulle betale 75.000 kroner i erstatning til den forurettede.

Vrede bilister har fredag tage sagen i egen hånd og har begået selvtægt i forsøget på at fjerne blokerende klimaaktivister fra kørebanen. Presse-fotos.dk var med på sidelinjen, mens akitvisterne blev skubbet væk og deres bannere blev taget.

Illustrationsfoto