Udrykning endte galt: Ambulanceredder tiltalt for uagtsomt manddrab

Sådan så det ud da akutlægebilen kørte galt tilbage i april

En 45-årige ambulanceredder er blevet tiltalt for uagtsomt manddrab, efter han påkørte en 63-årig mand med en akutlægebil, der kørte med udrykning

Syd- og Sønderjyllands Politi har nu rejst tiltale 45-årig ambulanceredder fra Esbjerg. Manden var fører af en akutlægebil, der den 28. april 2022 på Tingvejen ved Årre i Varde Kommune påkørte en personbil, hvor der sad en 63-årig mand fra Esbjerg i. Den 63-årige afgik ved døden som følge af påkørslen, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

SE OGSÅ: AKUTLÆGEBIL I ULYKKE I FOLEHAVEN

Den 45-årige ambulanceredder kom kørende i akutlægebilen med fuld udrykning, da den ramte personbilen. Sidstnævnte var ved at svinge til venstre på Hovedvejen, da den blev påkørt bagfra af akutlægebilen. Den 63-årige døde på stedet, han kørte i en Kia Stonic og var alene i bilen, da uheldet skete.

Ud over den nu tiltalte 45-årige ambulanceredder var en anden person også tilstede i akutlægebilen, da uheldet skete – ingen af de to var i livsfare, men ydede førstehjælp til den 63-årige umiddelbart efter ulykken. Senere kom også en anden akutlægebil til stedet.

SE OGSÅ: MOTORCYKLIST I KRITISK TILSTAND: PÅKØRTE HEST MED HØJ HASTIGHED

Retssagen mod ambulanceredderen vil finde sted den 15. september 2022 ved Retten i Esbjerg.

Presse-fotos.dk dækkede færdselsuheldet, da det skete tilbage i april – læs om det her.

Sådan så Syd- og Sønderjyllands Politis tweet ud kort efter ulykken: