28. sep. 2022 - 16:03

Tusindvis af grove mails, opkald og beskeder: ‘Danmarks største stalker’ bag tremmerRetten i Aarhus har onsdag varetægtsfængslet en 57-årig mand for fire uger, efter at han har overtrådt et tilhold mod sin ekskone og parrets to fælles børn ved at skrive mails og beskeder samt daglige opslag om sagen på Facebook.

“Man frygter, at han vil ud og fortsætte med at skrive den her type beskeder, som er et brud på det tilhold, han har,” siger anklageren i sagen, Henriette Laxy, til TV2/Østjylland.

Manden – der er kendt som Danmarks største stalker – har et tilhold, som betyder, at han ikke må opsøge sin ekskone. Han må heller ikke henvende sig indirekte. Og det vil sige, at han heller ikke må skrive om sagen på internettet – f.eks. på Facebook.

Han erkendte under grundlovsforhøret at have skrevet 358 opslag på Facebook om sagen. Men det var ifølge ham selv for at forklare sin del af sagen.

Ifølge TV2/Østjylland er adskillige af opslagene af særdeles grov karakter.

Igennem årene har manden sendt mails og beskeder og foretaget opkald om sagen mindst 40.000 gange. Han har tidligere været fængslet for at overtræde sit tilhold.

Mandens forsvarer har kæret kendelsen om varetægtsfængsling til Vestre Landsret.