Trusler, stoffer og seksuelle krænkelser: Forældre slår alarm

Ifølge en række forældre på Agedrup Skole i Odense har ledelsen ikke handlet på tidligere henvendelser om massive problemer med trivslen. Dette har fået forældrene til at sende et bekymringsbrev til myndigheder

Det er Fyens.dk, der skriver det mandag eftermiddag.

Hverdagen på Agedrup Skole skulle blandt andet have indeholdt salg af euforiserende stoffer, vold og seksuelle krænkelser.

Det er nogle af de ting, som 107 forskellige forældre giver udtryk for i et nødråb, som er blevet sendt til skolen, undervisningsminister Mathias Tesfaye (S) og Odense Kommunes Børn- og Ungeforvaltning.

I brevet skulle skulle der have stået:

“Agedrup Skole har tidligere været kendt som en tryg skole, men det er vores klare opfattelse, at ’normalen’ har flyttet sig markant på skolen, og at uhensigtsmæssig, grænseoverskridende adfærd fylder meget i hverdagen og udfordrer undervisningen, samt læringen”.

Ifølge forældrene baserer det sig ikke på enkelte oplevelser, men en lang række hændelser over en længere periode.

Forældrene skriver, at det der sker på skolen skrider langt over grænsen for, hvad der er acceptabel på en skole. Her mener de, der ikke bliver passet nok på dem, som det går ud over:

“Det har blandt andet betydet, at nogle børn ikke har turdet komme i skole, fordi de ikke har følt, at der dels er blevet passet ordentligt på dem, og dels har de oplevet, at det primære hensyn har været til dem med den grænseoverskridende adfærd”.

Forældrene har den opfattelse af skolen, at det er en “konsekvensløs skole”, og at lærerne virker opgivende og handlingslammet.

Forældrene har haft en oplevelse af ikke at blive taget seriøst og vælger derfor nu at slå alarm.