12. apr. 2022 - 15:42

Tricktyv på turné: Nu skal han i fængsel og udvisesArkivfoto

En 42-årig rumæner er blevet idømt et år og fire måneders fængsel, samt udvisning af Danmark med et indrejseforbud i 12 år for tricktyverier begået flere steder i Danmark.

Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse tirsdag.

Manden er dømt for i alt 68 forhold.

Han er dømt for at have stjålet kreditkort fra ældre mennesker og herefter hævet penge på kortene. Tyverierne er sket i butikker og den 42-årige rumæner har i alt hævet 128.000 på de stjålne kort.

Fremgangsmåden har været, at manden sammen med en kvinde, har stillet sig tæt på et udvalgt offer, hvorefter den ene af parterne har afledt offerets opmærksomhed, mens den anden har stjålet taske eller pung fra offeret.

De første tyverier fandt sted i november 2018, hvorefter rumæneren forlod Danmark og først vendte tilbage i oktober 2019. Her blev han til december i 2019 og stjal i de 45 dage, han var i Danmark, 21 kreditkort fra ældre mennesker og hævede penge på dem, inden han igen forlod landet.

I Haderslev opdagede et af hans ofre først, at den 42-årige havde stjålet hendes taske, da hun stod ved kassen og skulle betale. Overvågningskameraer i butikken viste, at tyveriet af den ældre kvindes taske var foregået, mens hun havde kigget på varer i butikken.

Der har nærmest været tale om en regulær tricktyveri-turné, hvor der er blevet begået tricktyverier i København, Aarhus, Nordjylland, Syd- og Sønderjylland.

Derfor var den 42-årige også efterlyst i alle landets politikredse.

Da manden i november 2021 vendte tilbage til Danmark, blev han anholdt i en lejlighed i Aarhus.

Politiet efterforsker fortsat sagen mod kvinden.