22. jun. 2022 - 9:04

Tiltale: Dagplejer dræbte etårigt barnEn kvindelig dagplejer er tiltalt for at have dræbt en baby, som hun passede

Midt- og Vestjyllands Politi har nu rejst tiltalte mod en 57-årig midtjysk kvinde. Hun er tiltalt for at have dræbt en etårig pige i efteråret 2019.

Annonce

Kvinden passede som vanligt babyen i sin dagpleje den 28. november 2019. Denne dag skulle hun ifølge tiltalen mellem klokken 6.30 og klokken 15.15 have rusket hårdt i den 15 måneder gamle pige og givet hende flere slag i hovedet.

SE OGSÅ: ALVORLIGT FÆRDSELSUHELD PÅ VESTEGNEN: ‘EN MOR GÅR RUNDT BLANDT BETJENTENE OG GRÆDER’

Den lille pige døde efterfølgende af sine kvæstelser, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Den 57-årige dagplejer er tiltalt for manddrab. Hvis retten ikke finder dette bevist, så sigter anklagemyndigheden efter at få dagplejeren dømt for legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter med døden til følge under særligt skærpende omstændigheder.

Politiet forventer at sagen kører som en nævningesag ved retten i Herning. Det betyder, at anklageren kræver fængselsstraf på fire år eller mere, eller at den eventuelt dømte kan blive dømt til forvaring eller anden anbringelse. Nævninge sager er typisk meget alvorlige straffesager.

Annonce

Den første retsdag er sat til at starte den 22. august 2022 klokken 9.00. Det forventes, at sagen skal løbe over seks retsdage med dom den 5. september 2022.

SE OGSÅ: UHYGGELIG VIDEO VISER KNIVDRAB PÅ 31-ÅRIG

Den kvindelige dagplejer har siddet varetægtsfængslet siden den 18. juni 2021, hvor hun blev sigtet i sagen. Det betyder, at hun har været på fri fod i halvandet år. Først mente politiet nemlig ikke, at dagplejeren havde spillet en rolle i pigens død.

Obduktionensrapporten af den etårig pige efter hendes død viste knoglebrud på nakken og flere kraniebrud. Pigen døde som følge af blødninger i hjernen, oplyser TVmidtvest. Hun var blevet dårlig, mens hun var ved dagplejeren, der havde tilkaldt hjælp. Her fra blev hun i første omgang fragtet til hospitalet i Herning, hvor hun efterfølgende blev fragtet til Skejby i Aarhus. Her døde hun natten til den 29. november 2019.

Annonce

Den 57-årige dagplejer var gæstedagplejemor for pigen, som hun passede i landsbyen Ilskov lige nord for Herning. Pigens oprindelige dagplejer havde på dette tidspunkt ferie.

Politiet oplyser ikke, hvordan kvinden forholder sig til tiltalen, men da hun blev sigtet tilbage i sommeren 2021 nægtede hun sig skyldig.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER