Teenagere anholdt for at kaste molotovcocktail på skole

To unge mænd og en dreng er nu blevet sigtet for at have kastet en molotovcocktail på en dansk skole og på den måde forsøgt at antænde bygningen

Syd- og Sønderjyllands Politi har anholdt og sigtet en 16-årig dreng, en 19-årig og en 20-årig mand for at prøve at sætte ild til uddannelsesinstitutionen IBC i Aabenraa.

De tre unge mennesker er konkret sigtet for mellem fredag den 3. marts klokken 16.00 og mandag den 5. marts klokken 07.00 at have kastet en molotovcocktail mod skolen, så den ramte både skolens mur og vinduer, der blev sodskadede.

”Vi ser meget alvorligt på denne sag og efterforsker den. Det har tilsyneladende været gerningspersonernes hensigt at kaste gennem vinduet og dermed forsøge at antænde ild i klasseværelset. Det lykkedes heldigvis ikke”, udtalte politikommissær Jan Rasmussen kort efter anmeldelsen, der indløb mandag den 5. marts klokken 07.18.

SE OGSÅ: FAR UDVIST FOR FLERE VOLDTÆGTER AF SIN BIOLOGISKE DATTER

Både den 16-årige, den 19-årige og den 20-årige er blevet afhørt i sagen.

‘Der har ikke været grundlag for fremstilling i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, men der venter de tre personer et juridisk efterspil,’ oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Sigtelserne på de tre unge bliver altså opretholdt.

Politiet kom på sporet af de mistænkte gerningsmænd efter et vidne henvendte sig på baggrund af efterlysningen gengivet i medierne.

IBC i Aabenraa – Foto: Google Street View