Far udvist for flere voldtægter af sin biologiske datter

Arkivfoto

En 40-årig mand fra Eritrea er tirsdag eftermiddag blevet idømt fængselstraf for blandt andet at have voldtaget sin egen datter adskillelige gange, mens hun var under 15 år

Syv år og seks måneders fængsel har et enigt nævningeting ved Retten i Horsens netop straffet en 40-årig mand fra Eritrea, der er bosiddende i Hedensted, med. Han er også blevet udvist for bestandig.

Den 40-årige er dømt skyldig i ‘ved adskillige gange uden samtykke og under anvendelse af blandt andet vold eller trussel om vold at have tiltvunget sig samleje med sin biologiske datter,’ lyder det i en udtalelse fra Retten i Horsens.

Voldtægterne af datteren fandt sted fra sommeren 2019 til juli 2021 i farens og datterens fælles hjem. På det tidspunkt var datteren under 15 år gammel.

Af anklageskriftet mod manden fremgår det, at han i perioder skulle have voldtaget datteren flere gange ugentligt

‘Han blev endvidere dømt for at have truet og begået vold mod datteren og mod sin søn, samt for i et enkelt tilfælde at have frihedsberøvet datteren,’ skriver Retten i Horsens i en erklæring.

SE OGSÅ: POLITIET PÅ JAGT EFTER 25-ÅRIG

Den nu dømte 40-årig mand har igennem sagen nægtet sig skyldig. Det var på baggrund af forklaringer fra hans to børn, at retten fandt det bevist, at han ‘i alt væsentligt’ var skyldig i den rejste tiltale.

Manden har haft lovpligtigt ophold i Danmark siden 2015.

Ud over fængselsstraffen blev den 40-årige også dømt til at betale 200.000 i tortgodtgørelse til datteren.

Han ankede dommen til frifindelse.