30. jan. 2023 - 8:56

Teenager anholdt for skyderi



En 18-årig mand er natten til mandag blevet anholdt i forbindelse med et skyderi søndag eftermiddag i Aalborg

Nordjyllands Politi har i nat kort før klokken 01.00 skredet til anholdelse af en 18-årig mand, som de mistænker står bag skudepisoden på Vesterbro i Aalborg søndag eftermiddag.

Det oplyser politikommissær Lasse Kragh fra Nordjyllands Politi.

Anholdelsen af den 18-årige mand natten til mandag betyder, at der nu er tre anholdte i sagen.

En 20-årig kvinde blev anholdt tidligt søndag aften, og en anden 18-årig mand blev anholdt i Nørresundby klokken 22.15, hvor alle de anholdte også er bosiddende.

De fremstilles i et grundlovsforhør ved Retten i Aalborg i løbet af mandagen – tidspunktet er endnu ukendt, oplyser Nordjyllands Politi.

Opgør i det kriminelle miljø

Det var søndag klokken 12.58, at Nordjyllands Politi modtog en anmeldelse om skyderi på Vesterbro i det centrale Aalborg.

Her blev en 33-årig ramt af flere skud og efterfølgende hastet til hospitalet, hvor han efter få timer blev erklæret stabil og uden for livsfare.

Ifølge politiet er der tale om et opgør i det kriminelle miljø.

“Det er – på grundlag af de efterforskningsskridt vi allerede nu har foretaget – vores opfattelse, at der er tale om et internt opgør i et kriminelt miljø, og vi forfølger i øjeblikket en række relevante spor,” fortalte politikommissær i Nordjyllands Politi Lasse Kragh søndag efter skudepisoden.

Det er politiets opfattelse, at skyderiet skete fra en til og til en anden.

”Det er helt uacceptabel adfærd, og vi efterforsker massivt i denne her sag, så vi kan få alle omstændighederne grundigt belyst – og få de ansvarlige stillet til regnskab for deres handlinger,” siger Lasse Kragh.

Hvis man har været vidne til skudepisoden eller har øvrige oplysninger i sagen, bedes man kontakte Nordjyllands Politi på telefon 1-1-4.

SE OGSÅ: SKYDERI MIDT I BYEN: 33-ÅRIG MAND RAMT AF FLERE SKUD

OPDATERING:

De tre unge anholdte fremstilles i et grundlovsforhør ved Retten i Aalborg klokken 14.00.

Her vil anklagemyndigheden begærer lukkede døre.

”Af hensyn til den videre efterforskning i sagen og vores muligheder for at klarlægge hele forløbet før, under og efter skudafgivelsen har vi brug for at holde kortene tæt til kroppen. Derfor har vi anmodet om lukkede døre i grundlovsforhørene i dag,” forklarer vicepolitiinspektør og efterforskningsleder Frank Olsen, Nordjyllands Politi.

OPDATERING EFTER GRUNDLOVSFORHØRET:

Retten i Aalborg har valgt at varetægtsfængsle de to 18-årige mænd og den 20-årige kvinde i fire uger.

De er sigtet for forsøg på manddrab i forbindelse med skudepsioden.

Sådan så det ud på Vesterbro i Aalborg søndag efter skudepisoden