05. okt. 2022 - 18:52

Studstrupværket: Forsvaret sætter ind med fjernstyret bulldozerStudstrupværket nord for Århus har brændt i to uger, hvor brandfolk og Beredskabsstyrelsen har arbejdet i døgndrift på at få slukket branden i siloen. Siden i går har Forsvaret indsat en fjernstyret bulldozer, som også er med til at nedsætte risikoen for brandfolkenes helbred.

Bulldozeren har til opgave at aflaste brandfolkene, så de ikke skal ind i siloen for at fjerne de ulmende træpiller. Det forklarer beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl fra Østjyllands Brandvæsen.

“Vi sætter mandskabets sikkerhed over alt andet, og derfor bruger vi robotten for at sikre, at vores brandfolk ikke skal køre ind i siloen”, siger han til B.T

LIGE NU LÆSER ANDRE: SE VIDEO: BILIST HAR VÆLTET MURSTENSMUR

På to uger har beredskabet fjernet 40.000 tons træpiller, hvoraf 30.000 dem ikke kunne reddes. De resterende 10.000 tons kan dog genanvendes.

Brandfolkene og resten af mandskabet arbejder intenst på at få slukket branden i siloen, men opgaven er fortsat stor, forklarer Kasper Sønderdahl.

LÆS OGSÅ: RØGSKYER FRA SILO: HAR BRÆNDT SIDEN TORSDAG

“Jeg har siden fredag sagt, at det vil tage flere dage, og det er det nærmeste, jeg kan komme det. Vi gør alt i vores magt med alle tænkelige hjælpemidler for at få bragt branden til ophør så hurtigt som muligt. Der er rigtig mange borgere, der trænger til at få en normal hverdag igen, og det er vi meget bevidste om”, siger beredskabsdirektøren til B.T.

Branden i siloen har stået på siden 22. september, hvor der både har været store røgskyer og flammer fra taget: