23. sep. 2022 - 17:43

Røgskyer fra silo: Har brændt siden torsdagdefault

Siloen med træpiller på Studstrupværket nord for Århus brænder stadig. Brandfolkene har arbejdet med at slukke ilden, og finde kilden til branden siden torsdag. Nu er gravkøer sat ind for at grave flere tusinde ton træpiller ud

LIGE NU LÆSER ANDRE: VIDEO: KÆMPEBRAND I TRAKTOR – STÅR MIDT I FLERE TONS TRÆ

I forbindelse med branden og de store røgskyer har borgerne i store dele af Djursland også været generet af en kemisk lugt i hele området.

Røgen eller lugten er ikke sundhedsskadelig, men Østjyllands Politi samt Brandvæsnet har fået flere opkald fra bekymrede borgere siden torsdag

 “Branden giver en røg, der kan lugtes på lang afstand. Kemisk Beredskab fra Beredskabsstyrelsen har foretaget målinger af røggasserne, og Styrelsen for Patientsikkerhed har vurderet, at røgen på nuværende tidspunkt ikke udgør en sundhedsrisiko for beboerne i det berørte område”, oplyser Østjyllands Politi. 

default

Gravkøerne, der er indsat ved siloen er i gang med et at grave træpillerne ud nederst i siloen for at finde frem til kilden af branden. Det er dog en større opgave som kan tage timer og måske også flere dage, før de finder frem til gløderne.

Hvis nogen skulle føle ubehag eller helbredsmæssige udfordringer, opfordrer politiet til at søge hjælp hos egen læge eller Vagtlægen.