Student frygtes omkommet: Her er seneste opdatering

Mange af årets nyudklækkede studenter i Viborg har sat deres studentergilder- og fejringer på pause på grund af frygten for, at deres 20-årige medstudent har mistet livet. Nu fortsætter politiet på ny måde

“Tingene står stille blandt os elever på VK (Viborg Katedralskole, red.). Der er flere, som har aflyst, fordi de bor tæt på søen, eller de har kunnet høre helikopteren hele dagen.”

Sådan lyder det fra elevrådsformand på Viborg Katedralskole Nora Danvad Fyllgraf, der i et interview til TV Midtvest fortæller om det grusomme tid, som de nylige studenter går igennem.

Det hele startede natten til lørdag omkring klokken 2, da en 20-årig student sammen med to kammerater besluttede at sejle over Nørresø i Viborg i hver deres kajak.

Kun de to kammerater nåede den anden side af søen, og siden da har der pågået en massiv eftersøgningen af den 20-årige student, som frygtes omkommet i en drukneulykke.

Elevrådsformand Nora Danvad Fyllgraf fortæller, at hun selv blev student i fredags, men at hun og hendes klassekammerater er meget påvirket af situationen.

Ifølge hende har de unge svært ved at fortsætte festlighederne på grund af deres 20-årige ven og bekendtes mulige skæbne, og derfor er studenter fejringerne i Viborg sat på pause, indtil man ved mere om situationen, fortæller elevrådsformanden.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Vandsøgningshunde deltager søndag i eftersøgningen

I løbet af natten til lørdag og hele lørdagen ledte politi, Forsvar og Beredskabsstyrelsen med blandt andet en helikopter, overfladesvømmere, både og hundepatruljer efter den 20-årige student i og omkring Nørresø.

Midt- og Vestjyllands Politi besluttede at indstille eftersøgningen af den unge mand lørdag ved 21-tiden. Det skete efter en dag, hvor man ikke havde fundet nogen af studentens ejendele men til genglæd to tomme kajakker i søen.

Sidst på dagen begyndte man efter koordinering med Viborg Kommune at trække fiskenet henover bunden på søen.

Vagtchef ved politikredsen Lars Even fortæller denne morgen, at eftersøgningen forventes at forsætte søndag.

“Vi laver et nyt søg med helikopter op ad formiddagen og prøver at tage et søg på søen med vandsøgshunde, som skal forsøge at få fært,” siger vagtchef Lars Even til TV Midtvest.

Myndighederne har ikke tænkt sig at søge efter den 20-årige student på land medmindre, helikopteren finder noget af interesse.

Presse-fotos.dk følger sagen …

En efterlysningen af den 20-årige student florerer på de sociale medier og viser en by i panik. Du kan se efterlysningen og billedet af ham her.