07. dec. 2021 - 14:13

Storebælt forbyder lette køretøjer grundet kraftig blæstStorebæltsbroen forbyder kørsel med vindfølsomme køretøjer på grund af kraftig blæst.

Sådan skriver Sund & Bælt på Twitter tirsdag den 7. december.

Forbuddet er gældende fra klokken 11 tirsdag og forventes at være ophævet igen natten til onsdag klokken 03.

Køretøjer som tomme lastbiler, trailere, campingvogne, varevogne og minibusser må således ikke køre over Storebæltsbroen i den pågældende periode. Disse køretøjer er nemlig særligt udsat for at blive væltet af den kraftige vind, hvilket kan være til skade for førerne af køretøjerne samt andre bilister.

I sidste uge fortalte Kim Agersø Nielsen, chef i Sund & Bælt, de ikke blot ‘fraråder’ kørsel over Storebæltsbroen for luftfølsomme køretøjer, men at de nu direkte forbyder det.

“Det betyder, at det ikke er op til den enkelte chauffør at vurdere, om passage af broen er forsvarligt, men at et vindfølsomt køretøj skal efterleve dette forbud uden videre,” sagde Kim Agersø Nielsen til fyens.dk.

Dog informerer kommunikationschef, Lene Gebauer Thomsen, at Sund & Bælt ikke kan give bøder ved overtrædelse af forbuddet.

“Nej, vi kan ikke give folk bøder. Det her er en skærpet retorik i kombination med en kampagne, hvor vi gør alt, hvad vi kan for at oplyse folk, om konsekvenserne ved de her situationer,” siger kommunikationschef, Lene Gebauer Thomsen til Presse-Fotos.dk.ANDRE LÆSER OGSÅ