30. nov. 2021 - 13:39

Nyt forbud mod lette køretøjer på Storebælt i blæsevejr har ingen konsekvenser – “Vi kan ikke give folk bøder”For mange chauffører kører over Storebæltsbroen med tomme trailere eller sættevogne på lastbilen, når det blæser kraftigt, og det kan have store konsekvenser, hvis for øvrige trafikanter, hvis køretøjerne vælter. Det sker til trods for, at kørslen i vindfølsomme køretøjer over Storebæltsbroen i blæsevejr allerede frarådes.

Men for at få stoppet overmodige chauførere i lette køretøjer, indfører Bælt og Sund nu et decideret forbud mod at køre over Storebæltsbroen i vindfølsomme køretøjer, når det blæser kraftigt.

“Det betyder, at det ikke er op til den enkelte chauffør at vurdere om passage af broen er forsvarligt, men at et vindfølsomt køretøj skal efterleve dette forbud uden videre”, siger Kim Agersø Nielsen, chef i Sund og Bælt til B.T.

Men trods det nye forbud og udtalelsen fra Kim Agersø Nielsen, så har det ingen konsekvenser for chaufførere, som alligevel skulle vælge at begive sig over broen i et vindfølsomt køretøj i kraftigt blæsevejr.

Det oplyser Bælt og Sund selv, som er selskabet, der står for driften af Storebæltsbroen, til Presse-fotos.dk.

Men ifølge Bælt og Sund selv, som er selskabet, der står for driften af Storebæltsbroen, får det nye forbud ingen konsekvenser for chauffører, som vælger at overtræde forbuddet og begive sig ud på Storebæltsbroen under kraftigt blæsevejr.

Bælt og Sund oplyser, at der i højere grad er tale om en hårdere tone overfor chaufførerne og en oplysningskampagne om risici, end hvad de fleste nok forbinder med et decideret forbud.

“Nej, vi kan ikke give folk bøder. Det her er en skærpet retorik i kombination med en kampagne, hvor vi gør alt, hvad vi kan for at oplyse folk, om konsekvenserne ved de her situationer,” siger kommunikationschef, Lene Gebauer Thomsen.

“Vi oplever desværre stadigvæk, at der er nogen, der kører ud, selvom der er meget vind, så det vil vi nu indskærpe, fordi de er til fare for sig selv og for andre,” siger Lene Gebauer Thomsen.

Så sent som tirsdag kort efter klokken 11 blev det nye ‘forbud’ mod lette køretøjer på Storebæltsbroen ‘taget i brug’.ANDRE LÆSER OGSÅ