02. okt. 2022 - 10:09

Stor stigning i antal af brændstoftyverierDer har været en markant stigning af benzintyverier over hele landet sammenlignet med sidste år. Blot fra marts til august er der anmeldt tre gange så mange tyverier af brændstof i forhold til sidste år

Det viser en opgørelse fra Rigspolitiet, som TV2 har fået.

De sidste måneder har flere lastbil chauffører oplevet, at der er stået op til en tom tank, når de har hvilet sig på en rasteplads. Politiet har også foretaget flere anholdelser og efterlyst gerningsmænd, der har fyldt dunke op med brændstof fra lastbiler.

LÆS OGSÅ: TYVE STJAL BRÆNDSTOF FRA LASTBILER: TAGET PÅ FERSK GERNING

Opgørelsen fra Rigspolitiet viser, at der er blevet anmeldt 636 benzintyverier mellem marts og august i år. Sidste år var tallet 215 i samme periode. Derfor har Rigspolitiet været ude og advare om risikoen for tyverier af benzin, diesel og træpiller.

Det er ikke kun benzin og diesel, der er i høj kurs

De stigende regninger på benzin, gas og varme har også på virket antallet af tyverier af træpiller. Bare i uge 38 – fra mandag den 19. september til søndag den 25. september – har der været ti sager om stjålne træpiller. Det fortæller direktør for skade i Topdanmark, Rasmus Ruby-Johansen til TV2

Direktøren understreger dog, at der stadig er tale om små tal, da det er svært at slæbe en masse brænde med.

LÆS OGSÅ: TYVE TØMMER 14 LASTBILER FOR BRÆNDSTOF

Brændstofpriserne har været høje i længere tid og nu er priserne på gas også stigende. I august måned oplyste brancheforeningen Associationen Dansk Biobrændsel, at man frygtede, at op mod 100.000 hjem i Danmark kunne løbe tør for træpiller, fortalte de til TV2.