Stor dansk skole evakueret: Over 20 personer med foruroligende symptomer

Flere meldinger til politiet fra sundhedsmyndighederne angående symptomer hos personer på en dansk skole, resulterede tirsdag i en stor afspærring og evakuering.

I løbet af natten til tirsdag tikkede der løbende flere og flere meldinger ind hos politiet.

De kom fra sundhedsmyndighederne, og drejede sig om personer, der havde opholdt sig i flere forskellige bygninger på en skole. Derefter havde de fået det skidt.

Derfor afspærrede man omkring 07.00 tirsdag morgen et stort område, hvorefter politiet, i samarbejde med en lang række øvrige myndigheder, undersøgte sagen nærmere.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Udrykningskøretøjerne var massivt til stede i området.

Det var et stort område i Universitetsparken, hvori Aarhus Universitet ligger, der blev afspærret.

Det beskriver politikredsen selv i onsdagens version af uddrag fra døgnrapporten.

23 personer ramt

I løbet af de tidlige eftermiddagstimer fik man identificeret den formodede årsag til symptomerne, der primært var svie og ubehag i øjnene og kløe på huden.

De i alt 23 personer, der var ramt af symptomerne havde alle været i kontakt med et desinficeringsanlæg i en kantine.

Anlægget havde stået tændt ved en fejl, og havde i den forbindelse udsendt en kraftig uv-stråling.

”Vi ville ikke tage nogen som helst chancer, og derfor var det en ret stor indsats fra start. Vi har haft et stærkt samarbejde på tværs af myndighederne, og universitetet har tacklet det her rigtig godt, så derfor skal der lyde en stor tak til alle for indsatsen,” siger politiinspektør René Raffo i Østjyllands Politis døgnrapport.

Afspærringerne blev ophævet senere på eftermiddagen. Derfor kunne de studerende og medarbejderne på Aarhus Universitet møde ind som vanligt onsdag morgen.

En mand har overfaldet sin lillesøster, hvor han har slået hende med et støvsugerrør, med knytnæve og sparket hende, mens hun lå ned.