10. feb. 2023 - 13:06

Stoppet af politiet da han ville redde mand på havet: Nu er der samlet ind til bøden og ny køreprøve



Arkivfoto

Politiet har givet Jonas Kjær fra Kystredningstjenesten en fartbøde, da han kørte for stærkt, fordi han ville redde en mand, der var faldet over bord. Men nu er der samlet sammen til bøden – og næsten også til den køreprøve, som Jonas Kjær skal op til.

“Det er meget rørende,” siger stationsleder på redningsstationen i Hanstholm, Morten Olsen, til presse-fotos.dk

Forhistorien var den, at en mand var faldet over bord på et fragtskib i efteråret 2022. Derfor skyndte Jonas Kjær sig, så han kunne komme om bord på båden C.B. Claudi, der skulle finde og helst redde manden, der var faldet over bord.

Men en politibetjent ville det anderledes.

Han fulgte efter Jonas Kjær og ville skrive ham en bøde, fordi han kørte med 86 kilometer i timen på strækningen ud til båden. Den højst tilladte hastighed er 50 kilometer i timen.

På trods af den alvorlige situation tog betjenten sig god tid til at udskrive bøden.

LÆS OGSÅ: 19-årig ringede til politiet: Hjælp, min mor og far sidder fast i brandvarm sauna

“Jonas prøver at forklare betjenten, at han ikke har tid til det, fordi en mand er i nød. Og han skal meget gerne med den første båd meget hurtigt. Han spørger, om de ikke kan klare sagen bagefter,” fortæller Morten Olsen.

“Men betjenten er ligeglad. Han meddeler ham, at han får en bøde for at køre for hurtigt – og at han også får en betinget frakendelse af kørekortet.”

Jonas Kjær har fået mange sympati-tilkendegivelser og også mange penge, så han kan betale bøden.

“Der er mange, der har ringet og givet 500 kroner og 1000 kroner. En betjent har ringet og givet penge og beklaget sin kollegas opførsel. Vi har fået penge helt fra Sjælland. I alt er vi oppe på 10.000 kroner, så nu er der til bøden og næsten også til det nye kørekort,” siger Morten Olsen.

LÆS OGSÅ: Politiet måtte tage sig af fuld mand tre gange: Til sidst fik de nok

Ved en betinget frakendelse kan bilisten godt køre videre. Men bilisten skal også have seks nye køretimer, en lægeattest og op til en ny køreprøve. Og det koster. Derfor falder pengene på et tørt sted.

Når det gælder manden, der faldt over bord, så lykkedes missionen ikke.

“Når det er på et stort fragtskib, så ser mandskabet jo ikke hinanden hele tiden. De har på et tidspunkt opdaget, at han manglede. Og så har de slået alarm. Men så er Nordsøen altså stor. Mig bekendt er manden ikke fundet,” siger Morten Olsen.

Arkivfoto