Sprøjtede lattergas i hovedet og dræbte 31-årig i bus

Siden februar har 20-årig mand været tilbageholdt i Tyskland og udleveres nu til Danmark og sigtes for drab

Efter at have været tilbageholdt af myndighederne i Tyskland i omtrent to måneder er en 20-årig drabssigtet mand med anden etnisk baggrund nu blevet udleveret til Danmark, og fredag er han blevet fængslet under et lukket retsmøde i dommervagten i Københavns Byret.

Den 20-årig mand nægter sig skyldig i de rejste sigtelser, hvor den mest alvorlige er en sigtelse efter straffelovens bestemmelse om manddrab.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Billederne fra artiklen er på gerningsstedet i timerne efter drabet

Det var sidst på aftenen den 7. februar, kort før midnat, overfaldt den 20-årige mand ifølge politiets sigtelse en 31-årig mand fra Georgien i buslinje 5 C ved stoppestedet ud for Nørrebro Station i København.

Ifølge sigtelsen sprøjtede den 20-årige lattergas i hovedet på sit offer, og efterfølgende stak han georgieren i brystet med en kniv.

Den 20-årige mand rejste efterfølgende ud af landet, men allerede efter få dage blev han anholdt i Tyskland. Her har indtil nu opholdt sig og afventet udlevering.

Dommeren i Københavns Byret vurderede, at der er en begrundet mistanke om, at den 20-årige er skyldig, og at det er nødvendigt at fængsle ham, for at han ikke igen stikker af til udlandet.

Det er mindre end et døgn siden, at tre 13-årige piger, en 11-årig pige og en 44-årig kvinde blev indlagt i kritisk tilstand efter en alvorlig ulykke. Den seneste opdatering på alle fem er, at de stadig er i livsfare.